Ce impact a avut revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj

Ce impact a avut revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj

Dan Petrescu s-a întors la CFR Cluj în urmă cu două luni și jumătate, iar primele concluzii pot fi deja trase despre impactul pe care revenirea sa l-a avut.

Iată care sunt acestea:

1. Apărarea joacă la un nivel înalt în Liga 1 - Dan Petrescu a preluat echipa când era neînvinsă și, deși a suferit două eșecuri, CFR Cluj a continuat să impresioneze prin forța defensivă. Apărarea este punctul forte al lui Dan Petrescu, iar acest lucru poate fi observat cu ușurință. De la revenirea lui Dan Petrescu, CFR Cluj a primit doar 4 goluri în cele 9 meciuri disputate în Liga 1. De altfel, campioana are cea mai bună apărare din Liga 1, cu doar 8 goluri încasate. Spre exemplu, FCSB a încasat 13 goluri, iar Universitatea Craiova nu mai puțin de 16. În aceste condiții, fără niciun dubiu defensiva rămâne punctul forte al lui Dan Petrescu.

2. CFR Cluj, invincibilă pe teren propriu - Meciurile de pe teren propriu au fost la discreția lui CFR Cluj, care a câștigat de fiecare dată, chiar dacă nu a făcut spectacol tot timpul. Ardelenii au opt victorii din tot atâtea meciuri și CFR e singura echipă cu punctaj maxim. FCSB este o altă echipă neînvinsă, dar a înregistrat și un rezultat de egalitate. În schimb, Universitatea Craiova are 6 victorii, o remiză și o înfrângere. Iar CFR Cluj poate prelungi seria invincibilității de pe teren propriu și mai mult, având în vedere că luni o întâlnește pe Academica Clinceni. Pare a fi un meci facil cu codașa Ligii 1, dacă este să ne uităm pe cotele din secțiunea pariuri sportive NetBet. Aici, CFR Cluj are 1.20 să câștige meciul, egalul are 6.75, iar succesul ilfovenilor are 13.00.

3. A schimbat linia de mijloc - Poate cea mai importantă schimbare pe care a făcut-o de la revenirea la CFR Cluj a fost modificarea liniei de mijloc. În mandatul lui Marius Șumudică, CFR Cluj practica un joc mai ofensiv, iar în linia de mijloc se aflau jucători precum Rodriguez, Tahiri și Sigurjonsson. După ce Șumudică a fost demis, primii doi nici nu au mai avut drept de joc, deoarece Dan Petrescu nu îi place, iar Sigurjonsson a avut apariții foarte puține. Lui Petrescu îi plac în schimb jucătorii puternici, care îi dau siguranță defensivă, motiv pentru care Culio, Bordeianu și Nana Boateng au fost printre preferații săi.

4. Alibec nu a înscris în mandatul lui Dan Petrescu - Denis Alibec a fost cu siguranță transferul verii făcut de CFR Cluj, dar impactul nu a fost cel scontat. Dacă în mandatul lui Marius Șumudică atacantul a reușit să marcheze două goluri, de la plecarea acestuia evoluțiile au fost din ce în ce mai slabe. Alibec nu are niciun gol marcat în mandatul lui Dan Petrescu, iar antrenorul l-a criticat public de mai multe ori. În plus, în ultima vreme s-a discutat intens ca el să plece de la CFR Cluj încă din iarnă, deși este împrumutat până în vară de la Kayserispor.

5. CFR Cluj nu are un golgheter veritabil - Este o situație cu care CFR Cluj s-a confruntat în ultimii ani. Echipa nu are un om de gol, motiv pentru care cel mai bun marcator este Ciprian Deac, cu 5 reușite. El ocupă însă abia locul 8 în topul golgheterilor din Liga 1. Veteranul Deac continuă să joace la un nivel înalt în campionatul intern și este om de bază și în mandatul lui Dan Petrescu, el reușind să impresioneze prin seriozitatea de care dă dovadă.

 

Etichete
Comenteaza