Fanii îi cer demisia, Ganea dă vina pe jucători

Fanii îi cer demisia, Ganea dă vina pe jucători
Umilinţa din meciul de la Timişoara, cu Ripensia, i-a scos din minţi pe suporterii Universităţii Cluj. Aceştia cer demisia lui Ionel Ganea de la cârma echipei. Antrenorul se apără şi spune că vinovaţii sunt pe teren.

Sezonul ruşinii - cam aşa poate fi numită noua stagiune a Universităţii. 0-3 cu Chiajna, 0-6 cu Dinamo Bucureşti şi, cireaşa de pe tort, 1-2 cu Ripensia Timişoara, echipă din Liga a V-a, conturează tabloul sumbru al toamnei pentru fanii lui „U".

Ionel Ganea, salvatorul din returul trecut, a intrat în colimatorul suporterilor care-i cer cu vehemenţă demisia. Plecarea tehnicianului este blocată, însă, de o clauză de 100.000 de euro pe care clubul ar trebui să i-o achite în cazul în care-l va da afară. „Mai rău nu se poate", au spus suporterii Universităţii după 0-6 în „Ştefan cel Mare", meci care le-a adus aminte de dezastrul din sezonul 1998-1999, încheiat de „U" pe ultimul loc, cu doar 16 puncte şi 92 de goluri primite. Ei bine, marţi, echipa le-a demonstrat că se poate şi mai rău. Contra echipei de amatori din Liga a V-a, Ripensia Timişoara, Ganea a aruncat în luptă nu mai puţin de şapte jucători care nu au împlinit încă 20 de ani, iar efectul s-a văzut rapid. Echipa bănăţeană, compusă din şoferi, manageri de firme sau studenţi, a făcut instrucţie cu „U". Clujenii n-au reuşit să preseze cu adevărat nici măcar în ultimele 15 minute, iar cei care au atacat pe final de partidă au fost tot jucătorii din Liga a V-a. La finalul meciului care a coincis cu eliminarea din Cupa României, Ganea i-a criticat pe tinerii săi jucători despre care a spus că s-au făcut de ruşine. Citat de opiniatimisoarei.ro, „Ganezul" se apără şi spune că vina trebuie căutată în altă parte. „Ce vină am eu? Eu am oferit şansa jucătorilor tineri, a văzut toată lumea cât pot ei la ora asta. De aici înainte ştiu ce am de făcut. M-a interesat şi acest joc, dar aşa cum se ştie situaţia noastră în Liga I nu e atât de bună, aşa că am încercat să menajez mai mulţi jucători. Ripensia a meritat să câştige, a reuşit asta în urma unor greşeli de-ale noastre. Am vrut ofer şansa unor jucători tineri, dar n-am înşelat. Pentru o echipă de Liga I rezultatul e foarte ruşinos", a spus Ganea, conform sursei citate.

Cu două puncte în opt partide în campionat, şi aflat la o distanţă de cinci locuri faţă de primul loc salvator, Ganea este văzut de către fani drept unul dintre principalii vinovaţi, alături de Ioan Mărginean, căruia îi se cere plecarea la fiecare meci de un an încoace. În acest moment, Ganea este protejat de o clauză de demitere de 100.000 de euro, inclusă în această vară în noul contract semnat între cele două părţi. Totuşi, într-o şedinţă a Comitetului de Creditori de acum o lună s-au pus în discuţie clauzele şi termenii financiari din contractul antrenorului. Trei din cei cinci membri ai comitetului au precizat că nu sunt de acord cu respectivele clauze, astfel că ar fi trebuit să se treacă le renegocierea lor. Cu toate astea, şedinţa a fost contestată de către unul dintre creditori, Eco Garden, iar un verdict asupra validităţii acesteia urmează să fie luat cel târziu azi, de către Tribunalul Comercial.

Pentru „U", meciul următor, de acasă, cu Săgeata Năvodari, se anunţă vital. Orice alt rezultat înafara victoriei va trimite, mai mult ca sigur, echipa clujeană spre Liga a II-a. Partida cu Săgeata e programată la ora 20:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

Etichete
Comenteaza