Fără victorie pe Cluj Arena de trei luni, „U” are meci crucial cu Chiajna

Fără victorie pe Cluj Arena de trei luni, „U” are meci crucial cu Chiajna
Universitatea Cluj n-a mai reuşit să învingă pe nimeni acasă din Sâmbăta Mare, când trecea cu 2-1 de FC Vaslui. Azi, de la ora 19:00, „studenţii” primesc vizita Concordiei Chiajna, într-un meci extrem de importat pentru evitarea retrogradării.

Cu un singur punct obţinut în primele patru etape ale Ligii I, Universitatea Cluj s-a instalat în coada clasamentului şi e angrentată deja serios în lupta pentru supravieţuire. Clujenii n-au mai reuşit să câştige pe teren propriu de mai bine de trei luni, însă azi sunt obligaţi să o facă. Pe Cluj Arena vine Concordia Chiajna, echipă luată „de pe plajă" de o decizie a TAS şi introdusă în prima ligă. Partida va începe la ora 19:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.
După vara fierbinte şi plină de incertitudini, „U" şi-a pierdut aproape întreaga echipă, iar acum încearcă să recupereze pe parcurs. În ultimele două săptămâni, sub comanda lui Ionel Ganea au ajuns Ionuţ Neag, Andrei Lungu, Gaston Mendy, Habib Balde şi Tavi Abrudan, plus „cuplul" Andreas Calcan - Octavian Ursu, reveniţi la sentimente mai bune după o escapadă în curtea lui Dinamo. Cu un lot destul de subţire numeric în primele patru etape, trupa „studenţilor" n-a reuşit să obţină nici o victorie, pierzând de trei ori şi izbutind o singură remiză, 1-1 cu Ceahlăul, într-o partidă în care a avut superioritate numerică mai bine de o repriză. Azi, pe Cluj Arena vine Concordia Chiajna, iar întâlnirea se anunţă extrem de importantă pentru viitorul apropiat al clujenilor. Ilfovenii au fost introduşi pe parcurs în calendarul Ligii I, ca urmare a unei decizii a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, însă au debutat nesperat de bine: 1-0 împotriva Coronei Braşov. Adversară directă a lui „U" în lupta pentgru evitarea retrogradării, trupa din Chiajna are un antrenor nou, pe Ionuţ Chirilă, dar şi-a păstrat aproape tot lotul care a retrogradat sezonul trecut, plus câţiva jucători promovaţi de la echipa secundă.

Ionel Ganea, tehnicianul „Şepcilor roşii" spune că întâlnirea de azi are o maximă importanţă, însă a evitat să vorbească despre acest duel ca despre unul decisiv. „Chiajna e o echipă bună. Vom avea un meci important, însă nu decisiv. Campionatul e abia la început, dar e important să vină victoriile. Au venit jucători şi vom mai face transferuri şi în continuare. Eu mai am încă doi ani de contract, nu mă gândesc să plec", a spus Ganea înaintea duelului de azi. Antrenorul ar putea opera câteva modificări în echipa de start, dar şi în lot, acolo unde ar putea să-şi facă apariţia şi Adrian Borza, accidentat la ultimul joc din cauza unei accidentări la mâna stângă. Astfel, echipa „Şepcilor roşii" pentru partida de azi ar putea arăta în felul următor: Dolha - Takacs, Neag, Szilagyi, Van Doten - Bucşa, Balde - Târnăcop, Cristocea, Turcu (Borza) - Odiaka.

Meciul dintre „U" Cluj şi Concordia Chiajna se va juca azi, de la ora 19:00, pe Cluj Arena, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

Etichete
Comenteaza