Fed Cup Cluj | Simona Halep, emoții în tribună la Cluj FOTO

Fed Cup Cluj | Simona Halep, emoții în tribună la Cluj  FOTO
Simona Halep a urmărit din tribuna Sălii Polivalente din Cluj meciul Soranei Cîrstea și la cel al Irinei Begu.

Simona Halep, numărul 2 mondial nu a putut evolua în meciurile de Fed Cup de la Cluj din cauza faptului că nu și-a revenit în urma accidentării suferite în turneul de la Australian Open, dar și-a susținut colegele din tribună.

"Irina este prietena mea și mă bucur că a câștigat. A fost mult mai puternică, chiar dacă Bianca a jucat și ea foarte bine. Bianca nu a avut nimic de pierdut și de aceea în setul doi a jucat mai bine. Nu este ușor să stau pe margine, dar trebuie. Fetele sunt foarte puternice și nu se pune problema să se întâmple ceva rău dacă nu sunt pe teren. Ele joacă perfect și am mare încredere în ele", a spus Simona Halep sâmbătă, după victoria Irinei Begu.

În primul meci de sâmbătă, Sorana Cîrstea a câştigat cu scorul de 6-2, 6-2 în faţa jucătoarei canadiene Carol Zhao (138 WTA).

Duminică, România a învins Canada în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după ce jucătoarea de tenis Irina Begu a întrecut-o pe Katherine Sebov. Begu (27 ani, 37 WTA) s-a impus după o oră şi 25 de minute în faţa unei adversare de 19 ani, care ocupă locul 319 WTA. Sebov a înlocuit-o duminică pe Carol Zhao, învinsă sâmbătă de Sorana Cîrstea. scrie Agerpres.

România are două victorii în tot atâtea meciuri cu Canada. Echipa noastră a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

În barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup vor evolua formaţiile care au pierdut în primul tur al grupei de elită şi echipele câştigătoare în primul tur al Grupei Mondiale II, meciurile urmând să aibă loc pe 21 şi 22 aprilie.

Comenteaza