Fed Cup la Cluj. O româncă în lotul Canadei

Fed Cup la Cluj. O româncă în lotul Canadei
Federaţia Canadiană de Tenis a anunţat că jucătoarele Carol Zhao, Bianca Andreescu, Katherine Sebov şi Gabriela Dabrovski au fost convocate de căpitanul Sylvain Bruneau pentru întâlnirea cu România, din Grupa a II-a mondială a Cupei Federaţiei.

Carol Zhao ocupă locul 143 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu este pe poziţia 182, KatherineSebov pe 277 şi Gabriela Dabrowski pe 321 la simplu şi 11 la dublu.

Bianca Andreescu, în vârstă de 17 ani, este o jucătoare născută la Mississauga din părinţi români, sportivă care a început tenisul în România. Pentru Andreescu va fi a şasea participare la Fed Cup (şapte victorii, o înfrângere), scrie digi24.ro. 

Amintim căFlorin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei României, le-a convocat pe Simona Halep (2 WTA), Sorana Cirstea (36 WTA), Irina-Camelia Begu (37 WTA) și Raluca Olaru (45 WTA la dublu).

Întâlnirea se va desfășura, în zilele de 10 și 11 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Învingătoarea din această întâlnire va juca, în aprilie, barajul pentru promovarea în primul eşalon valoric al FedCup, iar învinsa va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

România are şase jucătoare în top 100 WTA la simplu, celelalte trei fiind Mihaela Buzărnescu (43 WTA), Ana Bogdan (89 WTA) şi Monica Niculescu (99 WTA). De asemenea, Niculescu este locul 19 în ierarhia mondială de dublu.

România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

VEZI ŞI Halep vine la Cluj! Jucătoarele nominalizate în echipa de Fed Cup pentru meciul cu Canada

Comenteaza