Finala din noiembrie: „Şepcile roşii" joacă luni o carte importantă, contra Viitorului

Finala din noiembrie: „Şepcile roşii
Mai repede decât s-ar fi aşteptat chiar şi cei mai pesimişti dintre fani, „studenţii" dau luni o bătălie decisivă în lupta pentru evitarea retrogradării. Orice rezultat înafara victoriei cu Viitorul transformă pe „U" în victimă sigură.

Deşi au trecut doar 12 etape din acest sezon al Ligii I, Universitatea Cluj se află în faţa unui duel crucial. Luni, contra Viitorului Constanţa, „Şepcile roşii" trebuie să obţină prima victorie din acest sezon pentru a reintra în lupta pentru salvarea de la retrogradăre. De altfel, de meciul de azi depinde, în mare parte, şi strategia clubului pentru campania de transferuri din iarnă. „U" - Viitorul e azi, de la ora 19:00, în direct la Digisport.

Cu doar patru puncte în 12 meciuri, „U" e ultima în Liga I. Mai mult, distanţa faţă de Corona Braşov s-a mărit cu încă un punct după ce ardelenii au ajuns la cota şase, graţie egalului obţinut contra Stelei. Dacă elevii lui Jerry Gane încep să respire, la „U" se trăieşte doar graţie „aparatelor". Totuşi, „studenţii" pot să ia o doză semnificativă de energie dacă reuşesc ceea ce n-au mai izbutit din luna mai a acestui an: o victorie pe Cluj Arena. Viitorul a obţinut în etapa trecută doar a doua victorie din acest sezon, dar a ajuns la cota 10 puncte, fiind la egalitate cu FC Braşov, prima echipă de deasupra liniei „roşii". De altfel, constănţenii mutaţi la Voluntari, via Chiajna, au anunţat că nu concep un alt rezultat înafara victoriei pe Cluj Arena. „Mergem la Cluj să câştigăm", a fost mesajul „Regelului" Hagi.

Cu o victorie luni seară, „U" ar reintra cu şanse în lupta pentru evitarea retrogradării. Sursele ZIUA de CLUJ susţin că de meciul de azi depinde strategia pe care clubul o va aborda pentru campania de transferuri din iarnă, iar antrenorul Mihai Teja urmează să poarte în acest sens o discuţie hotărâtoare cu finanţatorul Florian Walter. „Dacă nu batem Viitorul şansele sunt aproape de zero. Atunci cu siguranţă nu se va investi în jucători scumpi şi se va da o şansă tinerilor. O victorie ar fi extraordinară. Ne-ar da moral pentru finalul de tur, iar atunci se va merge pe o campanie de achiziţii importantă", ne-a mărturisit un apropiat al conducerii „Şepcilor roşii".

De altfel, Mihai Teja a recunoscut că odată cu instalarea la „U" a făcut cunoştinţă şi cu presiunea rezultatelor, dar a evitat să vorbească în termeni decisivi pentru partida din această seară. „Va fi important ce facem cu Viitorul, dar dacă privim meciul ca unul decisiv, de totul sau nimic, punem o presiune mare pe jucători. Şi aşa există presiune din partea fanilor, din partea mass-media, plus situaţia din clasament. O victorie ar fi o bucurie imensă, iar atunci ar urma să vină şi rezultatele bune", a spus antrenorul „Şepcilor", aflat la debutul său în faţa propriilor suporteri.

Teja are bătăi de cap cu banda stângă a defensivei, acolo unde singurul fotbalist de profil, Gaston Mendy, e suspendat. Cealaltă variantă la îndemână ar fi tânărul Cornel Prescură, însă e greu de crezut că jucătorul în vârstă de 19 ani va fi aruncat în luptă într-un asemenea meci. O altă soluţie viabilă ar fi Adrian Borza, care a mai jucat pe acel post la Gloria Bistriţa. Astfel, un prim „11" în meciul de azi ar putea arăta astfel: Veselovksy - Takacs, Ninu, Abrudan, Borza - Bucşa, Târnăcop - Rilke, Calcan, Cristocea - Lemnaru.

Partida dintre „U" şi Viitorul Constanţa se va juca luni, de la ora 19:00, în direct la Digisport.

Etichete
Comenteaza