Ganea schimbă radical echipa pentru Dinamo

Ganea schimbă radical echipa pentru Dinamo
După ce a luat decizia de a renunţa la cinci jucători, ca urmare a eşecului umilitor cu Chiajna, Ionel Ganea a făcut modificări în lotul pentru Dinamo în care şi-au făcut loc trei jucători în vârstă de numai 19 ani.

Fără victorie în ultimele şapte jocuri oficiale, dintre care cinci în acest sezon, Universitatea încearcă să corecteze din mers. Marţi, Ionel Ganea, antrenorul „Şepcilor" a luat decizia de a renunţa la cinci jucători, trei dintre ei fiind titulari, iar pentru partida de mâine, cu Dinamo, a apelat la trei fotbalişti care abia au terminat junioratul. Pe lângă ei, în „Ştefan cel Mare" vor reapărea în lot Gaston Mendy şi Tavi Arburdan, proaspăt venit în urmă cu o săptămână.

„Studenţii" au plecat ieri spre capitală, la bordul unei curse aeriene, iar azi au programat un ultim antrenament înaintea partidei cu Dinamo, programată pentru vineri seara, în „Ştefan cel Mare". Lotul Universităţii a avut parte de o veritabilă revoluţie, în urma căreia au căzut cinci capete importante, iar Ganea a ales să schimbe din mers. Astfel, Andreas Calcan, Octavian Ursu şi Cornel Prescură, trei jucători care au terminat junioratul în această vară, au fost informaţi că fac parte din lotul pentru meciul cu Dinamo. Pe lângă ei, Ganea i-a chemat „la arme" pe Tavi Abrudan şi Gaston Mendy, reveniţi în urmă cu puţin timp la echipă. Ultimul are şanse mari să fie chiar titular, având în vedere că e cam singura opţiune viabilă pentru postul de fundaş stânga.

Astfel, ironia sorţii face ca Ursu şi Calcan să aibă şansa debutului pentru Universitatea tocmai împotriva echipei care a vrut să-i „fure" în această vară de la Cluj. Cei doi s-au pregătit timp de două săptămâni la Săftica, aşteptând să fie declaraţi liber de contract pentru a semna cu Dinamo. Totul s-a petrecut, însă, într-un cadru neoficial, preşedintele Constantin Anghelache spunând la acea vreme că nu există vreun interes pentru Ursu şi Calcan. „Cine sunt ei? Vă spun sincer că pentru prima dată aud numele astea", spunea Anghelache. Mutarea nu s-a perfectat, având în vedere că „U" obţinuse de la Federaţia Română de Fotbal o decizie prin care puştii urmau să fie suspendaţi pentru trei ani dacă nu revin la echipă. După câteva zile au semnat contractul de profesionişti cu „U". Ionel Ganea a confirmat că cei doi vor fi în lot, însă a adăugat că va decide abia după ultimul antrenament în ce măsură îi va şi folosi. „Ursu şi Calcan sunt în urmă cu pregătirea. Au avut acea escapadă şi au pierdut mult, era altfel dacă rămâneau la echipă şi se antrenau normal. I-am luat în lot, voi decide dacă şi cât vor juca în funcţie de cum se prezintă la antrenamente", a spus antrenorul „Şepcilor roşii". Andreas Calcan evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv, în timp de Octavian Ursu pote juca atât ca şi vârf împins, dar şi în bandă. Celălalt debutant luat în lot, Cornel Prescură, este fundaş stânga, fiind remarcat la turneul final de juniori unde „U" a câştigat medaliile de bronz.

Meciul dintre Dinamo şi „U" Cluj se joacă mâine, de la ora 21:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Cehul Emil Rilke ar putea rămâne la "U"

Testat de Ionel Ganea în ultima săptămână, mijlocaşul dreapta ceh, Emil Rilke, are şanse mari să fie reţinut în lot. Rilke (29 de ani) l-a mulţumit pe antrenor, iar acum urmează să negocieze detaliile contractuale cu cei din conducere. Ultima dată la Hansa Rostock, formaţie din al treilea eşalon german, cehul are un CV destul de consistent. În urmă cu trei ani a bifat şi câteva prezenţe în grupele Champions League, pentru slovacii de la MSK Zilina, împotriva lui Chelsea sau Spartak Moskova, însă formaţia sa a terminat pe ultimul loc în grupă. Rilke este ultimul dintre mijlocaşii dreapta testaţi de Ganea în ultima perioadă, antrenorul declarând în mai multe rânduri că are nevoie de întăriri pe benzi.

Etichete
Comenteaza