Halep a învins-o pe Pliskova în finala din Thailanda

Halep a învins-o pe Pliskova în finala din Thailanda
Cea mai bună jucătoare a lumii a demonstrat că se află într-o formă de zile mari și așteaptă cu încredere startului sezonului: Simon Halep – Karolina Pliskova 6-2, 6-3.

Sportiva din Constanța s-a impus fără emoții și în finala cu numărul 4 mondial și așteaptă deschiderea oficială a sezonului 2018. După World Tennis Thailand Championship, Simona Halep i-a anunțat pe organizatori că vrea să rămână acolo și să își continue pregătirea pe terenurile care sunt identice cu cele de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Tradiția spune că sportiva care se impune la acest turneu thailandez va câștiga și Australian Open. Bineînțeles, organizatorii n-au ratat ocazia de a-i adresa această întrebare sportivei noastre la festivitatea de premiere.

”Am auzit și eu că s-a spus faptul că aș putea câștiga Australian Open. Dacă nu se va întâmpla, nu va fi vina mea”, a spus Simona, bucuroasă de faptul că a reușit să câștige ambele partide din acest turneu asiatic. ”Mulțumesc pentru invitație, a fost o plăcere să vin aici, să joc și să cunosc oameni noi. Sunt fericită pentru că am reușit să mă impun în ambele partide și sper să o țin tot așa”, a spus Halep.

Organizatorii au decis ca festivitatea de premiere să aibă loc imediat după finala mare, dar înainte de finala mică, dintre Konta și Ostapenko. Toate cele patru sportive au fost premiate cu câte un trofeu care să le aducă aminte de Thailanda, dar și cu câte un tablou, cu portretul fiecăreia în parte. Simona Halep a fost singura ca a primit o pictură abstractă, spre amuzamentul celei mai bune jucătoare din lume.

Simona Halep este favorita principală la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Totuşi, românca de 26 de ani nu simte că ar avea prima şansă la Melbourne, acolo unde va ajunge cel mai probabil şi Serena Williams.

“Am ajuns de două ori în sferturile de finală acolo, aşa că am şansa mea. Am mai multa încredere după ce am ajuns pe primul loc în lume, dar nu pot spune că sunt favorită să câştig acest Grand Slam. Vreau doar să mă pregătesc, să muncesc din greu şi vom vedea ce se va întâmpla.

Nu este niciodată uşor sa revii după o pauză deoarece nu joci tenis timp de trei luni, aşa că va fi destul de greu în primele două luni. Din acest motiv am şi ales să joc la un turneu înainte de debutul la Australian Open”, a spus Simona, pentru BeIn Sports.

Halep va juca trei turnee în ianuarie. Halep va pleca în China, unde va participa la primul turneu WTA din 2018, cel de la Shenzhen, dotat cu premii de 750.000 de dolari. Simona a câștigat trofeul în 2015, iar în 2017 a jucat finala. Competiția va debuta chiar pe 1 ianuarie și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 2.

După Shenzhen, Halep va pleca în Australia, unde va juca la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open (15-28 ianuarie), dotat cu premii totale de 35,7 milioane de euro. În 2017, constănțeanca a fost eliminată chiar în primul tur, de americanca Shelby Rogers.

Ea a confirmat participarea la turneul WTA de la Sankt Petersburg (29 ianuarie – 4 februarie), cu premii totale de 776.000 de dolari. Anul trecut a abandonat în sferturile de finală, înaintea meciului cu Natalia Vikhlyantseva, din cauza unei accidentări la genunchi. Halep (26 de ani) are 15 titluri WTA în carieră și a jucat 17 finale.

Comenteaza