Şi Grigorie le-a spus „nu": Jucătorul dorit de „U" Cluj a semnat cu FC Braşov

Şi Grigorie le-a spus „nu
Universitatea a ratat a treia ţintă în decurs de o săptămână. După Mamadou Samassa şi Ryan Stevenson, „Şepcile roşii" au fost „trădate" şi de Ştefan Grigorie.

Fotbalistul dorit de Vlad Munteanu la Universitatea a fost deturnat în ultima clipă de FC Braşov. Ştefan Grigorie era aşteptat să dea un răspuns final până ieri dimineaţă, iar acesta a fost negativ. Fostul jucător al Rapidului a preferat să meargă la gruparea condusă de Constantin Zotta, în baza prieteniei care-l leagă de fostul arbitru. Mijlocaşul este cel de-al treilea jucător care refuză Universitatea în ultima săptămână.

Cel mai sonor nume dorit de „Şepcile roşii" a fost, fără îndoială, Mamadou Samassa. Jucătorul despre care ZIUA de CLUJ a anunţat în exclusivitate că a fost ofertat de „U" nu a vrut să audă de o aventură în campionatul României, în ciuda faptului că la Chievo Verona a prins doar câteva meciuri în acest sezon. Samassa are, în continuare, o cotă bună în Franţa, acolo unde a jucat pentru Le Mans, Valenciennes şi, cel mai important, Olyimpique Marseille, şi speră să prindă un nou contract în Hexagon.

Un alt nume extrem de interesant cu care Universitatea a negociat în ultima săptămână a fost mijlocaşul ofensiv de la Hearts of Midlothian, Ryan Stevenson (29 de ani). Vlad Munteanu a povestit pentru ZIUA de CLUJ că jucătorul a acceptat în primă fază oferta clujenilor, fiind chiar încântat că vine la „U", după care s-a sucit şi a spus că nu e interesat de un transfer în Liga I. „Înaintea etapei din weekend, când el a jucat titular (în egalul cu St. Johnstone, 3-3, n. red), am discutat cu el telefonic şi era încântat de ofertă. Mi-a spus că s-a interesat despre echipă, spunea că se bucură că vine la un club mare, cu suporteri mulţi. Brusc, după meci, a dat înapoi, a zis că totuşi nu ar fi indicat pentru el să vină în România. Ar fi fost un jucător care ne ajuta foarte mult, se plia pe spiritul echipei. E un jucător combativ, arţăgos şi care pune mult suflet", a dezvăluit conducătorul „studenţilor". În paralel cu Stevenson, clujenii negociau şi cu Ştefan Grigorie, un jucător care la 31 de ani a bifat peste 300 de meciuri în Liga I. Fost coleg cu Munteanu la Dinamo, Grigorie a fost contactat de „U" încă de acum o săptămână şi a promis că cel târziu până ieri va da un răspuns.

Deznodământul negocierilor a fost, însă, negativ şi Grigorie a ales, surprinzător, FC Braşov, motivând apoi că un om cheie în opţiunea sa a fost Constantin Zotta. „Mi-am dorit foarte mult să vin aici, am avut o înţelegere verbală cu preşedintele Constantin Zotta încă din vară, când i-am promis că vom lucra împreună şi m-am ţinut de cuvânt", a spus mijlocaşul după ce a semnat cu echipa „stegarilor", aflată în luptă directă cu „U" pentru evitarea retrogradării.

În ciuda acestor eşecuri pe piaţa transferurilor, oficialii lui „U" declară că în câteva zile echipa va fi întărită cu un jucător care să acopere postul de mijlocaş ofensiv. În acea poziţie, Teja îi are la dispoziţie doar pe Calcan şi Kovacs, după ce Vasilică Cristocea a fost retras la „închidere", post pe care a jucat excelent în ultimele etape. „Vom mai aduce un mijlocaş ofensiv, negociem cu mai mulţi jucători. Intenţia noastră e să completăm cât mai repede lotul pentru ca noul jucător să aibă suficient timp la dispoziţie pentru adaptare", a spus Vlad Munteanu.

Până în acest moment, clujenii au semnat contracte cu Ronald Gercaliu, Max Nicu, Ionuţ Rada, Marius Martac şi Karim Boutadjine, în timp ce Gabriel Machado va parafa şi el un angajament în perioada imediat următoare.

Vineri e al doilea amical, cu Wiener Neustadt

Universitatea Cluj va jua vineri al doilea „amical" al stagiului din Antalya, urmând să întâlnească, de la ora 17:00, formaţia austriacă Wiener Neustadt, clasată pe locul 8 (din 10) în prima ligă. Cele două echipe s-au mai întâlnit şi în trecut, prima întâlnire disputându-se în primul tur al Cupei Cupelor, sezonul 1965-1966. Atunci, „U" s-a calificat mai departe, după 1-0 în Austria şi 2-0 pe fostul „Ion Moina". Ultima întâlnire s-a desfăşurat tot în Antalya, în urmă cu exact trei ani, iar atunci  s-au impus „alb-albaştrii", scor 2-1. Din acea echipă, Zsolt Szilagyi şi Gabriel Machado sunt singurii supravieţuitori.

Etichete
Comenteaza