În război deschis cu suporterii, Ioan Mărginean a demisionat de la „U”

În război deschis cu suporterii, Ioan Mărginean a demisionat de la „U”
El şi-a prezentat ieri demisia din funcţia de administrator special al Universităţii Cluj, anunţând că se va retrage definitiv din viaţa clubului.

Contestat dur la fiecare meci al Universităţii Cluj, Ioan Mărginean a decis să-şi dea demisia din funcţia de administrator special al clubului. Înlocuitorul lui va fi decis de Comitetul de Creditori, „Limoniu" fiind, alături de administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, singurul cu drept de semnătură în actele oficiale. Unul dintre numele vehiculate pentru postul de manager al clubului este cel al lui Gabriel Boştină.

În doar o săptămână, situaţia şi organigrama Universităţii s-a schimbat complet. După ce Florian Walter a anunţat că se va implica activ în viaţa clubului, urmând să asigure şi o infuzie financiară, Ioan Mărginean, unul dintre apropiaţii patronului, şi-a prezentat demisia. Mărginean a fost într-un război permanent cu suporterii Universităţii, fanii considerându-l vinovat pentru situaţia echipei, clasată pe ultimul loc în Liga I. După meciul cu ACS Poli Timişoara, fostul administrator special a fost înjurat în faţa tribunei oficiale şi atacat cu câteva pietre în momentul în care acorda interviuri reprezentanţilor televiziunilor.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Mărginean a declarat că se va retrage definitiv din viaţa echipei şi, pentru o perioadă, şi din fotbal. „Am decis să demisionez pentru că cred că mi-am îndeplinit misiunea la acest club. Chiar dacă suporterii mă înjură, nu trebuie să uite că eu m-am zbătut pe plan juridic şi financiar ca această echipă să fie licenţiată şi să-şi primească dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Până acum eu eram văzut ca principalul motiv pentru care oamenii din Cluj nu vin lângă echipă. Sper ca acum lucrurile să se schimbe. Am comunicat decizia mea către administratorul judiciar, dar şi către acţionarul majoritar. „U" poate să se salveze de la retrogradare, mai e mult până la final", s-a limitat să spună Mărginean.

Conform legii insolvenţei, după 15 zile de la demisia administratorului special, Comitetul de Creditori se va întruni pentru a alege o nouă persoană pentru această funcţie. În ultima perioadă s-a vehiculat că Gabriel Boştină va fi numit în funcţia de manager general, lucru confirmat şi de către Florian Walter, acţionarul majoritar al clubului.

 

Etichete
Comenteaza