Inamicul Duru. Ar sancționa Universitatea

Inamicul Duru. Ar sancționa Universitatea
Șeful Comisiei de licențiere a FRF are un ”meci” cu ”U” Cluj, club pe care a încercat să îl retrogradeze și anul trecut.

Viorel Duru a declarat că va cere la UEFA sancționarea cluburilor care intră în insolvență. În această situație se află și Universitatea Cluj.

"Voi propune ca intrarea în insolvenţă să fie sancţionată. Înseamnă că recunoşti că nu poţi să achiţi datoriile. UEFA ne va ajuta în demersul ăsta. Ştiu că în Anglia, dacă un club intră în insolvenţă, este depunctat cu zece puncte. Poate fi o soluţie şi pentru România deoarece mă aştept ca în curând să mai intre şi alte cluburi. Sunt puţine echipe care au stabilitate, restul au numai pierderi. Fotbalul românesc funcţionează pe datorie şi trebuie să oprim metoda asta cu intratul în insolvenţă. Situaţia financiară din Liga I este foarte gravă. Spre exemplu, în 2012, cluburile din Liga I aveau datorii de 7,7 milioane de euro, iar în 2013, au crescut la 18,5 milioane de euro. Am avut în total 80 de notificări privind datoriile cluburilor", a spus Duru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Anul trecut, Duru a cerut retrogradarea Universității, care a rămas în Liga I datorită Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Au existat atunci voci care au cerut demiterea lui Viorel Duru.

Etichete
Comenteaza