Titlu de campion pentru Cluj. Tempestini și Itu, câștigători la Iași

Titlu de campion pentru Cluj. Tempestini și Itu, câștigători la Iași

Simone Tempestini şi Sergiu Itu au obţinut o victorie categorică în Cotnari Rally Iaşi şi şi-au asigurat matematic titlul cu o etapă înainte de încheierea Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop.

Cei doi, aflaţi la bordul unui Citroen C3 R5, acelaşi cu care concurează şi în World Rally Championship, au avut doar o singură probă din cele 10 în care nu au fost pe prima poziţie, super speciala de la Râpa Galbenă.

Pe finalul rundei de la Iaşi cei doi nu au mai avut emoţii după ce singurul echipaj care mai rămăsese matematic în lupta pentru titlu, format din Valentin Porcişteanu şi Dan Dobre, aflat pe locul 2, atât în clasamentul general, cât şi în cel de etapă, a abandonat în penultima probă.

Podiumul a fost completat de campionul naţional en-titre Bogdan Marişca, al cărui copilot a fost de această dată Karoly Borbely, aceştia pilotând un Ford Fiesta R5, iar pe locul 3 au sosit Gergo Szabo şi Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo).

După această etapă, a şasea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, în care au câştigat 42 de puncte, Tempestini şi Itu au ajuns să acumuleze 208 puncte în clasamentul general FIA, în timp ce Porcişteanu şi Dobre au 146 de puncte.

Rezultatele urmează să fie omologate imediat după verificările tehnice finale, programate în această seară. Rezultatele complete ale etapei a şasea sunt disponibile pe www.live.fras.ro

Numărul etapelor care vor conta pentru alcătuirea clasamentelor finale individuale ale CNRD 2018 va fi N-1 (6 rezultate) din 7 etape. Se vor aduna cele mai bune 6 rezultate. Rezultat înseamnă, punctele totale adunate la o etapă (puncte din clasamentul general sau clasă, plus puncte bonus pe zile plus puncte power stage (dacă acestea există).

Cifrele unui sezon dominant pentru Tempestini

Victoria de la Iaşi i-a asigurat lui Simone Tempestini al treilea titlu de campion absolut în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. Cifrele acestui succes reuşit de pilotul în vârstă de 24 de ani sunt însă spectaculoase.

Tempestini, care deţine deja titlul de cel mai tânăr campion din istoria României la raliuri, performanţă reuşită în 2015, s-a impus în 5 din cele 6 etape care s-au desfăşurat în actuala ediţie de campionat, avându-l pe Sergiu Itu în dreapta sa. Cei doi au urcat pe prima treaptă a podiumului la Tess Rally Braşov, Transilvania Rally Cluj, Raliul Moldovei Bacău, Raliul Perla Harghitei şi Cotnari Rally Iaşi.

Singurul pas greşit făcut de Tempestini în actuala stagiune a fost la Arad, acolo unde s-a impus clar în primele trei probe speciale şi era lider, abandonând după o eroare neaşteptată în Superspeciala din centrul oraşului.

Comenteaza