Insolvenţa nu-i permite Universităţii să-l plătească pe Drăghici

Insolvenţa nu-i permite Universităţii să-l plătească pe Drăghici
Atacantul Octavian Drăghici (foto dreapta) a primit o decizie favorabilă din partea comisiilor Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) , iar clubul „U" Cluj a fost obligat să-i plătească aproximativ 20.000 de euro, reprezentând drepturile financiare restante din ultimele şase luni, a anunţat gsp.ro la finalul săptămânii trecute.

 Pe de altă parte, administratorul judiciar al clubului, Horia Tiril, a explicat pentru ZIUA de CLUJ că legea împiedică societatea să achite orice restanţă financiară premergătoare zilei de 6 februarie, când Tribunalul Comercial a acceptat declanşarea insolvenţei.

Drăghici a evoluat în 16 meciuri pentru Universitatea Cluj, a marcat un singur gol şi a ieşit în evidenţă printr-o serie de ratări colosale. La fel ca majoritatea fotbaliştilor care au evoluat în tur pentru „Şepcile roşii", atacantul în vârstă de 26 de ani a depus memoriu la LPF, solicitând restanţele financiare. Dacă celelalte procese au fost „îngheţate" din momentul în care FC „U" SA a intrat în insolvenţă, Drăghici a apucat să primească o decizie definitivă din partea instanţelor fotbalistice. Conform regulamentului, „U" are terment până sâmbătă să-şi achite restanţele, altfel riscă să nu fie programată în campionat, contra Stelei.

Administratorul judiciar, Horia Tiril, a explicat, însă, că legea nu permite efectuarea unei astfel de plăţi, aferente unui proces dinainte de data intrării în insolvenţă, respectiv 6 februarie. „Noi şi dacă am vrea să-l plătim nu ne permite legea. Din momentul în care s-a declanşat insolvenţa, orice creanţă istorică a fost îngheţată. Eu înţeleg decizia Ligii şi dorinţa jucătorului, dar nu avem cum să facem o astfel de plată. Legea e clară şi cred că cei de la LPF vor lua act de ea. Noi nu putem să plătim nimic din perioada premergătoare insolvenţei până când nu e definitivat şi aprobat tabloul creditorilor. Domnul Drăghici se poate înscrie printre creditori", a explicat Horia Tiril. O situaţie asemănătoare s-a petrecut în cazul FC Rapid, club care a avut o serie de litigii cu foştii jucători, toate „îngheţate" în momentul declanşării insolvenţei.

Comenteaza