INTERVIU Lorant Kovacs, noua speranţă a Universităţii. "Sisi m-a ajutat foarte mult"

INTERVIU Lorant Kovacs, noua speranţă a Universităţii.
Lorant Kovacs este una dintre surprizele Universităţii Cluj, care de-a lungul timpului ne-a obişnuit cu descoperirea de talente în fotbal. La ultimul meci de pe teren propriu a reuşit un gol superb, a la Alessandro Del Piero, prin care a făcut 2-0 şi a adus liniştea atât în tribune, cât şi pe banca tehnică.

Are la activ două goluri pentru ”şepcile roşii”, prima reuşită fiind în ediţia de campionat 2013-2014, în etapa cu numărul 16 contra celor de la FC Braşov, când a driblat portarul şi a marcat tot pentru 2-0, scor cu care s-a terminat acea partidă.

Execuţia de la ultimul meci, "U" Cluj - Pandurii 2-0.

Lori a vorbit cu ZIUA de CLUJ despre golul său şi despre visele pe care orice fotbalist le are. Evită să vorbească despre problemele financiare existente la echipă, precum şi despre plusurile şi minusurile sale pentru a nu apărea tot felul de interpretări. Echipa lui favorită e FC Barcelona. Spune că şi-ar dori să ajungă la o altă formaţie din străinătate, care să se bată la campionat sau la cupele europene.

Kovacs s-a născut pe data de 6 iunie 1993 la Târgu Mureş şi a fost adus de Universitatea Cluj în anul 2010 de la Şcoala de Fotbal „Ardealul", alături de Andreas Calcan şi Rareş Takacs.

La vârsta de 18 ani, era titular, la echipa a doua a ”şepcilor roşii”, alături de Takacs şi Calcan, dar după destrămarea echipei a plecat la FCM Reşiţa, antrenată de Gică Barbu, în Liga a III-a. L-a rechemat la Cluj Marius Popescu, actualul coordonator al centrului de copii şi juniori.

Tânărul mijlocaş şi-a făcut debutul la ”U” în Liga I pe data de 20 mai 2013 cu o victorie, 4-1, contra celor de la Rapid în etapa cu numărul 32. Antrenor era Ionel Ganea.

Mihai Teja este antrenorul care l-a reprofilat din mijlocaş defensiv, folosindu-l ca mijlocaş ofensiv, un fel de al doilea vârf.  
 
La ultimul meci ai reuşit o execuţie de excepţie prin care ai marcat un gol a la Del Piero. Cât de mare a fost bucuria după această reuşită şi cui o dedici?
E o bucurie foarte mare, vă daţi seama, pentru că am marcat un gol foarte frumos. Dedic golul familiei pentru că sunt alături de mine tot timpul şi suporterilor.
 
Ai exersat la antrenamente o astfel de execuţie?
Nu pot să spun că am exersat, dar lucrăm la finalizare din diferite poziţii şi aşa s-a nimerit, la meci să încerc poarta.
 
Vorbeşte-mi puţin despre începutul tău în fotbal. La ce vârstă ai început fotbalul, la ce echipă şi cine e mentorul tău în fotbal?
Am început fotbalul la 6 ani, eram foarte mic. Prima mea echipă a fost Kinder Târgu Mureş. Am lucrat cu un antrenor, Coriolan Pop Lupu, cu care m-am înţeles foarte bine şi m-a ajutat foarte mult, după care am venit la Ardealul, la domnul Mihai Georgescu. Cu el am venit şi la ”U” Cluj. După aceea am făcut pasul la echipa mare la 18, 19 ani, cât aveam şi de atunci. Cu Sisi m-am înţeles foarte bine. El m-a ajutat foarte mult cu sfaturi, cu mai multe.
 
Ai început mijlocaş defensiv şi apoi ai jucat mijlocaş ofensiv. Cine te-a reprofilat?
Domnul Teja m-a pus să joc al doilea vârf. Am jucat defensiv şi după aceea domnul Teja m-a pus mai sus, al doilea vârf.
 
Ai vreo echipă din Europa la care ai dori să ajungi?
Aş vrea să ajung o echipă care se bate la campionat sau să joace în cupele europene.
 
Care e echipa ta favorită?
Echipa mea favorită e Barcelona, normal.
 
Ce idoli ai în fotbal?
Iniesta şi Xavi, de la Barcelona.
 
Pe când crezi că vei putea ajunge la echipa naţională?
Eu nu mă gândesc la naţională. Când va fi cazul să fiu convocat mă duc cu mare plăcere, dar încă nu mă gândesc.
 
Ce aşteptări ai de la acest campionat cu Universitatea?
În primul rând, noi sperăm să terminăm în primele 8 echipe, să ne atingem obiectivele, iar eu să joc cât mai multe meciuri să ajut echipa să îşi realizeze acest obiectiv.
 
De ce crezi că nu vine mai multă lume la stadion?
Probabil şi din lipsa rezultatelor, dar eu cred că pe parcurs, dacă vom avea rezultate bune, vor veni şi suporterii la stadion.
 
În cât timp crezi că Universitatea va putea juca în cupele europene?
Noi sperăm ca la anul să terminăm pe o poziţie bună în clasament, iar cât timp suntem în insolvenţă nu se poate juca, deci noi nu ne gândim încă la cupele europene.
 
Cum ţi se pare galeria Universităţii?
O galerie foarte frumoasă. Le mulţumim că sunt alături de noi la fiecare meci şi sperăm să fie în continuare.

 

 

Comenteaza