Îşi caută coordonator. „Studenţii" vor aduce un mijlocaş în această săptămână

Îşi caută coordonator. „Studenţii
Deşi ce au ratat pistele Ryan Stevenson şi Ştefan Grigorie, oficialii Universităţii nu au renunţat la ideea aducerii unui mijlocaş ofensiv care să joace în spatele vârfului, post acoperit acum de tinerii Kovacs şi Calcan.

Universitatea a efectuat şase transferuri până în acest moment, însă până la finalul acestei săptămâni lotul condus de Mihai Teja se va îmbunătăţi cu încă un jucător. Postul vizat pentru a fi acoperit este cel de mijlocaş ofensiv, acolo unde staff-ul tehnic are soluţiile Andreas Calcan şi Lorant Kovacs, doi jucători tineri, care au debutat în Liga I în acest sezon. Universitatea a negociat în ultimele zile şi cu Darko Zoric, unul dintre cei mai buni tineri jucători din Estul Europei, monitorizat de Borussia Dortmund şi Inter Milano.

Situaţia sa e destul de complicată, în sensul că se află sub contract cu Celik Niksic, iar clubul cere o sumă destul de piperată pe el, susţin sursele noastre. Jucătorul a încercat să-şi rezilieze angajamentul, însă fără succes. „Zoric e un fotbalist foarte talentat, am discutat cu el, cu agenţii lui, dar nu prea avem cum să-l aducem. Are o situaţie destul de dificilă", a confirmat şi Vlad Munteanu. Conform jurnalistului italian Gianluca Di Marzio, de la Sky Sports, Zoric se află în atenţia lui Inter Milano, dar şi a vicecampioanei Europei, Borussia Dortmund. Di Marzio, unul dintre cei mai importanţi specialişti din Peninsulă în materie de transferuri, susţine că fotbalistul muntenegrean a fost remarcat de Jurgen Klopp în partidele echipei naţionale de tineret, cu România (3-2) şi Germania (1-1). Contra românilor, Zoric a reuşit să marcheze golul trei al echipei sale.

Vlad Munteanu, administratorul special al Universităţii Cluj, spune că în următoarele zile la echipă va veni, cu siguranţă, un jucător care să acopere postul de mijlocaş ofensiv. Munteanu a adăugat că există discuţii cu o serie de fotbalişti, clubul încercând să aducă un jucător tânăr, de perspectivă. „Faptul că am negociat până acum cu câţiva jucători şi ei au refuzat nu ne descurajează, au fost motive obiective în fiecare situaţie. În plus, fiecare echipă are negocieri cu mai mulţi fotbalişti în fiecare perioadă de mercato, iar doar unele se concretizează. Vreau să aducem un jucător în perioada imediat următoare, până la finalul săptămânii. Discutăm cu jucători tineri, talentaţi, şi sperăm să închidem negocierile cât de repede", a spus administratorul special al „Şepcilor roşii".

Ce se întâmplă cu Veselovksy

În primele două partide amicale din această iarnă, poarta Universităţii a fost apărată de Emilian Dolha şi Vladimir Niculescu, fiecare bifând câte o repriză cu Cernomoreţ Odessa (0-2) şi Wiener Neustadt (1-5). Titularul postului, Robert Veselovksy nu a evoluat deloc din cauza unei accidentări suferite imediat după începerea cantonamentului. Slovacul a fost nevoit să facă pauză de la antrenamente pentru câteva zile, însă va fi apt pentru următoarele jocuri. În lotul pentru Antalya a fost cooptat şi tânărul portar Ronald Niczuly (18 ani), campion naţional în urmă cu doi ani.

Etichete
Comenteaza