La „U" până la Rio: Machado a semnat contractul de joc cu Universitatea

La „U
Gabriel Machado şi-a pus semnătura pe un contract care-l leagă de „U" până în vara lui 2016, atunci când va începe şi mult-aşteptata Olimpiadă de la Rio de Janeiro.

 Universitatea a rezolvat şi transferul lui Gabriel Machado. Atacantul a ajuns în cantonamentul „studenţilor" încă de acum două săptămâni, însă abia zilele trecute şi-a pus semnătura pe noul angajament cu „şepcile roşii", profitând şi de vizita finanţatorului Florian Walter în cantonament. Machado a semnat până în vara lui 2016 şi, conform surselor noastre, va fi recompensat cu un bonus financiar la finalul sezonului, dacă echipa se salvează de la retrogradare.

Gabriel Machado revine, cu „acte-n regulă", la Universitatea, după doi ani de absenţă. Plecat cu scandal de pe Cluj Arena, brazilianul nu a reuşit să se impună la nici una dintre formaţiile la care a fost legitimat, cariera sa fiind măcinată de accidentările mult prea dese. Deşi a fost „plimbat" pe la Steaua Bucureşti, Syrianska, Hercules Alicante sau Rayo Vallecano, Machado a ajuns înapoi la „U" Cluj, locul pe care îl consideră ca a doua casă, după cum a mărturisit chiar el. „Mă simt bine acum că am ajuns la mine acasă. „U" Cluj este a doua mea casă după Brazlia. Mă simt foarte bine, iar băieţii m-au primit foarte bine, la fel şi antrenorul. Sunt convins că voi avea un sezon bun!", a spus brazilianul într-un interviu acordat imediat după ce a ajuns în cantonamentul Universităţii.

După două săptămâni, brazilianul a semnat angajamentul cu „Şepcile roşii", un contract care se întinde pe doi ani şi jumătate şi prevede o serie de bonusuri de performanţă. La fel ca şi în cazul celorlalţi jucători care au semnat în această iarnă cu „U", Machado va primi o primă de obiectiv, dacă echipa se va salva de la retrogradare. Administratorul special, Vlad Munteanu, şi-a declarat în mai multe rânduri sprijinul pentru brazilian, spunând că, odată cu venirea sa, „U" este mai puternică. „Machado e un transfer foarte bun. El se pregăteşte serios şi cred că va fi o surpriză foarte plăcută în retur", a spus Munteanu.

Odată cu venirea brazilianului, Universitatea s-ar putea să abordeze partidele din retur cu un nou sistem de joc. Mihai Teja a testat în câteva din meciurile disputate în Antalya un modul 1-4-4-2, cu Machado şi Lemnaru în avanposturi. Cei doi au mai făcut cuplu şi în sezonul 2009-2010, atunci când Universitatea a promovat în Liga I.

Dacă va fi apt, Machado va redebuta la Universitatea tocmai contra Stelei Bucureşti, echipa care l-a transferat în iarna lui 2012 de la Cluj.

Joacă împotriva „naţionalei" Turkmenistanului

„Studenţii" îşi continuă seria meciurilor de pregătire din Antalya. După 0-0 cu Radnicki Nis, Universitatea va disputa azi un nou „amical", de data aceasta împotriva reprezentativei statutului Turkmenistan. Partida se va juca de la ora 18:00, conform programaul oficial. Clujeniii urmează să revină în ţară duminică, dar până atunci vor mai bifa un meci-test, contra nou-promovatei în Superliga Serbiei, Donji Srem.

Etichete
Comenteaza