Max Nicu e doar primul cartuş: „U” încearcă să aducă un super-atacant din Serie A

Max Nicu e doar primul cartuş: „U” încearcă să aducă un super-atacant din Serie A
Universitatea a semnat ieri un contract valabil pe cel puţin şase luni cu Maximilian Nicu, dar negociază împrumutul unui fotbalist cu un CV important, ce evoluează în prima divizie din Italia.

Universitatea Cluj a dat una dintre loviturile iernii pe piaţa transferurilor, reuşind să-l aducă pe „internaţionalul" român de origine germană, Maximilian Nicu. Fostul fotbalist de la Hertha Berlin şi Freiburg a semnat miercuri, în faţa presei, contractul de joc ce se va întinde pe următoarele şase luni, cu drept de prelungire din partea ambelor părţi. Următoarea ţintă a Universităţii, susţin sursele ZIUA de CLUJ, e atacantul francez Mamadou Samassa, ce evoluează în acest moment la Chievo Verona, în Serie A.

Samassa ar putea veni împrumut pe Cluj Arena până în vară, presa italiană dând ca certă despărţirea sa de formaţia la care evoluează şi românul Paul Papp. Cariera francezului care joacă pentru naţionala statului Mali a intrat într-un con de umbră după transferul în Italia, unde a prins doar câteva prezenţe în acest sezon. Samassa a intrat în atenţia echipelor importante din Franţa după doi ani petrecuţi la Le Mans. Olympique Marseille l-a achiziţionat în 2008, dar nu a reuşit să impresioneze la formaţia din sudul Franţei, marcând doar trei goluri în 20 de meciuri. Contestat de presă şi de fani, jucătorul a fost împrumutat la Valenciennes, unde s-a impus destul de rapid, iar formaţia la care a evoluat şi Claudiu Keseru l-a cumpărat definitiv. După 54 de meciuri şi opt goluri, Samassa a fost achiziţionat de Chievo Verona. dar francezul a trecut din nou prin momente dificile. Deşi a venit ca un jucător important, Samassa a stat mai mult pe banca de rezerve, Thereau sau Paloschi fiind oamenii de gol ai echipei din Verona.

Jucătorul a fost propus pentru un împrumut la Universitatea, iar oficialii „şepcilor roşii" au început negocierile în urmă cu aproape o săptămânîă. Vlad Munteanu, administratorul special al „studenţilor", a recunoscut că există interes pentru un fotbalist important, dintr-un campionat puternic al Europei, dar fără să propunţe vreun nume. „Discutăm pentru un jucător, un atacant, dar sunt negocieri în fază incipientă. Nu pot şi nici nu e momentul să dau vreun nume", a spus administratorul special al Universităţii Cluj.

Dacă va ajunge la Cluj, Samassa va fi unul dintre cei mai importanţi jucători transferaţi în ultimii ani în Liga I. Fotbalistul care a strâns 20 de selecţii şi şase goluri pentru naţionala statului Mali se poate lăuda cu un titlu de vicecampion în Franţa şi o Supercupă, ambele distincţii obţinute în tricoul lui Marseille. „Samassa nu s-a adaptat în Italia şi negociază o despărţire, chiar şi temporară, de Chievo", scrie presa din „Peninsulă".

Un om de bază de la Hearts, ofertat de „Şepci"

Vicecăpitanul celor de la Hearts of Midlothian, Ryan Stevenson, a primit o ofertă concretă de transfer de la Universitatea Cluj, a anunţat presa din Edinburgh. Scoţianul în vârstă de 29 de ani are o clauză în contract conform căreia se poate transfera la orice echipă din străinătate fără vreo pretenţie din partea lui Hearts până la 1 februarie, mai scrie edinburgh-news.scotsman.com. Stevenson a evoluat în acest sezon 14 meciuri pentru formaţia din capitală, iar în carieră a mai trecut pe la Ipswich Town, formaţie din liga secundă engleză, şi pe la Ayr United, echipă cu care a promovat în prima divizie din Scoţia. Ryan Stevenson evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv, dar poate juca şi mai avansat, ca al doilea vârf.

109 meciuri a strâns Mamadou Sammasa în Ligue I, pentru Le Mans, Valenciennes şi Olympique Marseille, marcând 21 de goluri.

 

Etichete
Comenteaza