Max Nicu, prima lovitură dată de „U”

Max Nicu, prima lovitură dată de „U”
Acesta este cel mai răsunător transfer realizat de Universitatea Cluj în a două „eră” Walter.
Fostul fotbalist de la Hertha Berlin şi de la 1860 München a fost prezentat de noua sa echipă.

Maximilian Nicu, fotbalistul care se număra printre cei mai buni pasatori din Bundesliga în urmă cu patru ani, a semnat ieri cu Universitatea Cluj sperând să-şi relanseze cariera. Nicu a fost convins de Vlad Munteanu, administratorul special al „Şepcilor roşii", de oportunitatea mutării la Cluj şi s-a declarat convins că echipa se va salva de la retrogradare. Neamţul cu paşaport românesc a semnat pentru şase luni cu „U", însă există o clauză de prelungire pentru încă un sezon.

Deşi la un moment dat părea să fi intrat într-un blocaj, transferul lui Nicu la „U" Cluj s-a realizat ieri. Jucătorul în vârstă de 31 de ani a declinat propunerile venite din 2.Bundesliga, a doua ligă din ţara sa natală, pentru un contract în România, primul din carieră. „Vlad Munteanu m-a convins că e mai bine pentru mine şi cariera mea să vin în România. Au existat oferte şi din Germania, din liga a II-a, dar am considerat că e mai bine să vin aici. Liga I din România este în creştere, e atractivă pentru mulţi jucători, poate de aceea a revenit şi Adrian Mutu. Dacă ar fi să compar cu Germania, cred că Liga I s-ar situa undeva între primele două eşaloane de acolo. Am citit despre „U" Cluj că e o echipă de tradiţie, cu mulţi suporteri şi sunt bucuros că am ajuns aici. Nu cred că voi avea probleme de acomodare şi sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul", a spus Nicu.

Fotbalistul care a strâns peste 70 de prezenţe în 1.Bundesliga, pentru Hertha Berlin şi Freiburg, nu va fi, însă, ultimul transfer al Universităţii în această iarnă. Vlad Munteanu a precizat că la echipă vor mai veni cel puţin doi jucători, însă printre ei nu se numără Cătălin Munteanu sau Alin Stoica. „Munteanu a plecat în cantonament cu Dinamo, aşa că e un caz închis. Alin Stoica m-a sunat şi mi-a spus că vrea să rămână în Belgia. Mă bucur că şi-a găsit acolo o echipă şi sper să reuşească să revină în fotbalul mare", a spus Munteanu.

Până în acest moment, Universitatea i-a transferat pe fundaşul stânga Ronald Gercaliu, atacantul Karim Boutadjine şi pe apărătorul central Ionuţ Rada, ultimul fiind împrumutat pentru şase luni de la Pandurii.

„Nu regret că am ales România"

Mijlocaşul în vârstă de 31 de ani este născut în Germania, la Prien am Chiemsee, ambii săi părinţi fiind români. Primul său contact cu fotbalul autohton s-a produs, însă, abia în 2009, atunci când se număra printre jucătorii importanţi din Bundesliga. Federaţia Română de Fotbal a demarat atunci, de urgenţă, procedura de obţinere a cetăţeniei pentru mijlocaşul aflat în vederile selecţionerului Victor Piţurcă. Max a primit paşaportul în câteva zile şi a fost selecţionat pentru dubla cu Serbia şi Austria. Neamţul a jucat, însă, doar în cel de-al doilea meci, încheiat cu victoria Austriei şi demisia lui Piţurcă. Următorul selecţioner, Răzvan Lucescu l-a mai titularizat în două meciuri, cu Ungaria şi Franţa, acestea fiind şi ultimele prezenţe sub „tricolor". „Nu regret că am ales România. Orice jucător îşi doreşte să joace pentru naţională, sper să mai am ocazia să îmbrac tricoul României", a spus, ieri, fotbalistul Universităţii Cluj.

Vine şi Marius Martac

Fundaşul dreapta, Marius Martac, va semna azi un contract cu Universitatea Cluj. Jucătorul în vârstă de 23 de ani s-a despărţit de Corona Braşov, iar ieri a efectuat vizita medicală la Cluj, alături de Max Nicu. Martac trebuia să fie prezentat oficial miercuri, împreună cu fostul jucător al Herthei, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza unor neînţelegeri contractuale. „Sunt nişte detalii mici de pus la punct. Martac e un jucător de experienţă, care va produce concurenţă pentru postul de fundaş dreapta", a spus Munteanu.

8 e numărul pe care Maximilian Nicu îl va purta la Universitatea Cluj. Tricoul i-a aparţinut în acest sezon lui Habib Balde, care şi-a reziliat, între timp, contractul cu „Şepcile roşii".

 

Etichete
Comenteaza