Meciul ultimei speranţe: Viitorul Universităţii se învârte în jurul duelului cu Hagi

Meciul ultimei speranţe: Viitorul Universităţii se învârte în jurul duelului cu Hagi
Cele trei puncte contra Viitorului Constanţa sunt vitale pentru „U" Cluj. O înfrângere ar duce aproape de zero şansele de salvare şi ar modifica radical strategia echipei

Universitatea se agaţă de meciul cu Viitorul Constanţa ca de o ultimă şansă în încercarea de a se menţine în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu doar patru puncte obţinute în cele 12 etape scurse până acum, „Şepcile roşii" trebuie să învingă luni echipa lui Gheorghe Hagi, iar apoi să forţeze salvarea bazându-se pe o campanie bună de achiziţii în pauza de iarnă. În cazul unei înfrângeri, şansele de salvare devin minime, astfel că, cel mai probabil, „U" va apela la jucătorii tineri pentru retur.

Salvată miraculos de la retrogradare în sezonul trecut, Universitatea a ajuns, în doar câteva luni, pe marginea prăpastiei. Echipa „studenţilor" e singura care nu a reuşit nici o victorie în acest sezon şi, cu doar patru puncte, este la o distanţă de şase lungimi faţă de primul loc care asigură menţinerea în Liga I. Ultima şansă a clujenilor se leagă de partida de luni, cu Viitorul Constanţa. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, săptămâna viitoare este programată o întâlnire între acţionarul majoritar, Florian Walter, şi antrenorul Mihai Teja, în care se va trasa strategia Universităţii în perioada următoare. Mai exact, cu o victorie contra dobrogenilor adoptaţi de primăria Voluntari, Universitatea urmează să intre în cursa pentru salvare, astfel că în iarnă urmează să vină o serie de jucători importanţi, iar lotul va fi remaniat. Printre numele vehiculate se numără şi cel al lui Vlad Morar, fostul junior al Universităţii, ajuns rezervă la Petrolul. Conform surselor noastre, Morar e singurul „petrolist" care ar putea reveni pe Cluj Arena.

Planul „B", cel care ar putea fi pus în aplicare în cazul unui eşec sau chiar semi-eşec în faţa Viitorului, se învârte în jurul fotbaliştilor tineri. Astfel, dacă „U" va încheiat turul de campionat cu şanse minime de salvare, echipa va fi remaniată, însă în lot vor fi promovaţi jucătorii tineri, cei care au reuşit să se claseze pe locul III în campionatul trecut de juniori. Unul dintre ei, Andreas Calcan, este deja un om important în lotul primei echipei. De altfel, antrenorul Mihai Teja a declarat în urmă cu câteva zile pentru ZIUA de CLUJ că un eventual succes cu Viitorul ar putea deschide un parcurs bun pentru „U" pe finalul acestui tur. Teja a vorbit şi despre un obiectiv pentru ultimele cinci etape, antrenorul spunând că echipa trebuie să obţină nouă puncte până la finalul primei părţi a campionatului dacă vrea să se menţină în cursă. „E foarte greu, ştiam acest lucru şi când am acceptat să vin, însă dacă va veni prima victorie cu Viitorul, iar apoi vom mai obţine încă şase puncte, vom fi într-o poziţie bună. Până acum distanţa faţă de locurile care asigură menţinerea în Liga I s-a tot mărit, e momentul să recuperăm", a spus antrenorul aflat la prima sa experienţă ca şi „principal" în Liga I.

Partida dintre „U" Cluj şi Viitorul Constanţa, cea de care se leagă speranţele clujenilor pentru prima victorie în acest sezon, se va juca luni, de la ora 19:00, în direct la Digisport.

Jumătate de an fără succes pe Cluj Arena

Ultima dată când fanii s-au bucurat pentru o victorie a Universităţii pe teren propriu a fost în primăvară, în Sâmbăta Mare, când clujenii au învins cu 2-1 pe FC Vaslui şi au făcut un pas mare spre salvarea de la retrogradare. De atunci au trecut aproape şase luni, timp în care „studenţii" au mai bifat doar două egaluri, cu Ceahlăul şi Săgeata Năvodari. În rest, înfrângeri pe linie.

Etichete
Comenteaza