Mendy, aşteptat la Petrolul. Firţulescu a spus “adio” Universităţii

Mendy, aşteptat la Petrolul. Firţulescu a spus “adio” Universităţii
Senegalezul Gaston Mendy va fi al 16-lea jucător care va bifa transferul pe axa “U” CLuj – Petrolul Ploieşti.

Antrenorul prahovenilor, Mircea Rednic, a declarat vineri că jucătorul în vârstă de 26 de ani se va prezenta azi la antrenamentele echipei. De asemenea, clubul clujean s-a despărţit de un alt jucător, mijlocaşul Dragoş Firţulescu alegând să nu mai continue la Universitatea.

Mendy a fost unul dintre cei mai buni jucători ai "Şepcilor roşii" în acest sezon, fiind singurul titular rămas din "garda veche" după plecarea "lotului Ploieşti". Senegalezul a fost aproape să se transfere la Dinamo în această vară, dar nu s-a înţeles la bani cu echipa din "Ştefan cel Mare" şi a ales să-şi prelungească angajamentul cu "studenţii". Din păcate pentru el, clubul nu a mai reuşit să-i prelungească şi viza de şedere în România, din cauza problemelor financiare care fac imposibilă obţinerea unui certificate fiscal de la Direcţia de Finanţe care să ateste că societatea nu are datorii la stat. "Mendy riscă multe dacă rămâne aici fără viză. E o mare pierdere pentru noi, atât ca om, cât şi ca fotbalist. El şi-a dorit mult să joace în continuare pentru Universitatea, dar nu are de ales", a mărturisit unul dintre colegii săi de la "U". Fotbalistul e dorit cu insitenţă la Ploieşti şi de Mircea Rednic, "Puriul" solicitând o "dublură" pe post pentru Guilherme, în condiţiile în care Constantin Grecu nu este încă refăcut după o accidentare suferită în luna ferburarie.

Pe lângă Mendy, Universitatea l-a pierdut şi pe Dragoş Firţulescu. Mijlocaşul n-a mai dorit să continue la Cluj din cauza problemelor de ordin finaciar cu care se confrută echipa şi şi-a reziliat contractul. "Le-am explicat jucătorilor situaţia, le-am zis că nu-i ţin cu forţa, iar cine doreşte poate să plece. Singurul care a cerut rezilierea a fost Firţulescu", a explicat Anamaria Prodan, preşedintele executive al clubului.

 

 

Etichete
Comenteaza