Mircea Sandu declară război Universităţii: „Nu trebuiau să fie în Liga I!”

Mircea Sandu declară război Universităţii:  „Nu trebuiau să fie în Liga I!”
Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a lansat un atac vehement împotriva Universităţii Cluj, la trei luni de la decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne prin care FRF a fost obligată să accepte „Şepcile roşii” în prima ligă.

Sandu a spus că la TAS există o anchetă internă în care se analizează modul în care judecătorii au ajuns la acea decizie şi a arătat că Federaţia nu a primit încă motivarea instanţei. Decizia care a schimbat soarta Ligii I nu-i dă pace nici acum lui Sandu. După ce Comisia de Licenţiere, condusă de Viorel Duru, a respins dosarul Universităţii, „studenţii" s-au adresat TAS, iar forul de la Lausanne le-a dat câştig de cauză, obligând FRF să alinieze echipa clujeană la startul Ligii I. Trei luni mai târziu, Sandu a atacat vehement clubul „alb-negrilor", însă fără să fie stăpân pe informaţiile prezentate. Mai exact, preşedintele FRF a spus în faţa presei că Universitatea nu are încă planul de reorganizare aprobat. „Uitaţi-vă la "U" Cluj unde e acum. Planul de reorganizare nici acum nu e aprobat, crede?i că e normal?", a spus Sandu, citat de Mediafax. În realitate, Tribunalul Comercial Cluj a aprobat în luna mai planul de reorganizare întocmit de fostul administrator judiciar, Horia Ţiril, iar pe baza acestor documente „U" a depus memoriul la TAS. Mai mult, în urmă cu o săptămână judecătorul sindic a acceptat prelungirea acelui plan de reorganizare, la solicitarea noului administrator judiciar, Marieta Anastasescu, cu anumite modificări. Creanţele vor fi achitate acum în 48 de luni, nu în 36, aşa cum prevedea precedentul plan.

Sandu a făcut o comparaţie între „U" şi Rapid, spunând că cele două echipe erau în aceeaşi situaţie la momentul în care „studenţii" s-au adresat TAS, aceasta deşi bucureştenii nu aveau aprobat planul de reorganizare document care nu a fost validat nici până azi. „Acolo nu s-a terminat. Hotărârea e un pic suspendată. „U" Cluj e un pic cu sabia... mai adânc înfiptă. Cazul Cluj nu s-a terminat pentru că e o anchetă internă la TAS pe rezoluţia sau decizia dată de comisia respectivă sau de judecătorii respectivi. E o anchetă internă acum, aşa că aşteptăm. Nu am primit nici motivarea, pentru că trebuie să ştim şi noi de ce s-a dat decizia", a mai spus Sandu.

În schimb, administratorul special al Universităţii, Ioan Mărginean, proaspăt demisionat din funcţie, anunţă că decizia TAS e irevocabilă. „Normal că lui Mircea Sandu nu-i convine. Noi ne-am luptat cu morile de vânt, cu sistemul, şi am câştigat. Cei de la Lausanne au în lucru peste 2.000 de dosare, probabil că motivarea va ajunge abia anul viitor. Universitatea va continua în Liga I, chiar dacă multora nu le convine", a comentat Mărginean.

A promis demiterea lui Duru

Sandu şi-a schimbat complet discursul faţă de momentul mai 2013. Atunci, în cadrul Adunării Generale, şeful de la FRF promitea că dacă „U" va avea câştig de cauză la Lausanne, directorul Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, va fi demis. Universitatea a avut câştig de cauză, dar „Naşul" nu şi-a mai respectat promisiunea.

 

Etichete
Comenteaza