"Moş Crăciun" Lemnaru şi "spiriduşul" Ene: "U" a obţinut o victorie crucială în ultimul minut GALERIE FOTO / VIDEO

Într-un peisaj îngheţat, dar cu aproape 1500 de oameni în tribună, Universitatea s-a impus contra Oţelului cu un gol marcat în ultimul minut de Lemnaru. Ene l-a servit cu o pasă de geniu.

Lemnaru a fost un veritabil "Moş" pentru fanii Universităţii, iar Marius Ene "spiriduşul" său de nădejde. Cei doi au conlucrat spectaculos pentru unicul gol al unui meci îngheţat contra Oţelului, venit în ultimul minut de joc. "U" are acum 16 puncte şi poate porni mini-returul cu încredere.

"Studenţii" fac ce fac şi ajung să joace doar meciuri decisive pe Cluj Arena. După ce au trecut cu notă maximă partidele cu Viitorul, Corona şi FC Braşov, elevii lui Mihai Teja au capotat fără replică la Târgu-Jiu şi Ploieşti. Astfel, au ajuns în situaţia ca jocul cu moldovenii neamţului Lienen să fie una de maximă importanţă. Oţelul e tocmai prima echipă situată peste linia retrogradării, asta în ciuda investiţiilor din ultima perioadă, iar ultimele rezultate n-au fost tocmai din categoria celor mai bune. Mihai Teja, omul care a resuscitat într-o mare măsură "Şepcile roşii" s-a văzut lipsit de Kovacs, aşa că l-a urcat pe Cristocea în spatele lui Lemnaru şi l-a trimis pe Lungu la "închidere". Oaspeţii au dominat începutul unui meci jucat la -5 grade Celsius, dar Veselovksy a rezolvat două faze din careu. "U" a replicat prin Lemnaru, care a sărit pe sub o minge centrată de Borza, şi a echilibrat jocul. Pe o contră, Filip a ajuns singur cu Veselovsky, dar spre bucuria celor 1500 de oameni din tribună "oţelarul" a ratat preluarea. Clujenii şi-au menţinut jocul aproape de careul lui Tadas până la finalul mitanului, dar Lemnaru, cu o "foarfecă" paralelă cu poarta şi Takacs, cu un şut previzibil, n-au reuşit să dezgheţe tabela. Sârghi a semnat, paradoxal, cea mai mare ocazie a Universităţii, fiind aproape să respingă o minge în propria poartă.

Univesitatea s-a încălzit bine la vestiare, iar "studenţii" au controlat autoritar primele 20 de minute ale părţii secunde. Cu un joc elaborat, curajos, şi întodeauna cu pase rapide şi din maxim două atingeri, clujenii au încercat în zadar să rupă apărarea Oţelului. Sârghi şi Costin au respins tot, iar Lemnaru şi Borza, infiltrat pe zonă centrală, n-au izbutit să le ia faţa. Cu 18 minute înainte de final, Teja a riscat cu Andreas Calcan. La prima sa fază. mijlocaşul putea face diferenţa, dar a tras în portar deşi acesta era căzut după un şut al lui Ciupe! Zaharia i-a dat replica pe contra-atac cu un şut superb, în diagonală, respins de Veselovksy cu o intervenţie de zile mari. Clujenii au părut că-şi pierd speranţa, iar oaspeţii au îngheţat jocul, Lienen mutând cu încă un închizător. Egalul convenea Oţelului, pentru clujeni era sinonim cu o înfrângere. A venit, însă, sclipirea lui Ene, care a pasat cu călcâiul către Lemnaru, iar atacantul s-a transformat într-un Moş Crăciun de ocazie punând trei puncte sub bradul "Şepcilor roşii". Ca niciodată, "U" s-a impus în minutul 90 într-un meci decisiv, iar "studenţii" pot aştepta încrezători sesiunea de primăvară.

A fost sau n-a fost henţ?

Atât antrenorul Edwald Lienen, cât şi Narcis Răducan au vorbit la conferinţa de presă de după meci aproape în exclusivitate despre golul marcat de Valentin Lemnaru după un henţ. Reulările tv oferite cu ajutorul camerelor din faţa tribunei I arată că atacantul şi-ar fi preluat mingea cu mâna, însă realitatea pare să-i dea dreptate arbitrului George Rădulescu. O reluare a Digisport cu o cameră din spatele porţii demonstrează că atacatul a oprit mingea cu pieptul, nu cu mâna.

Gest reprobabil al câtorva persoane din tribună

Un grup de suporteri din tribuna a II-a a afişat un banner odios şi condamnabil la adresa finanţatorului Florian Walter: "un mesaj de sărbători - Walter mori!", scria pe pânza ţinută de câţiva individizi. În schimb, fanii au omis să-l omagieze pe Alexa Uifăleanu, reputatul fost jucător, antrenor şi descoperitor de talente, care s-a stins marţi din viaţă, după o lungă suferinţă. Cel mai probabil, "U" va suporta o nouă amendă din partea Ligii, ca urmare a torţelor şi petardelor aruncate în teren.

"U" Cluj - Oţelul Galaţi 1-0 (0-0)

A marcat: Lemnaru (92)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 1300

"U" Cluj: Veselovsky - Ciupe, Abrudan, Ninu, Târnăcop (78, Mendy) - Bucşa, Lungu - Takacs (74, Calcan), Cristocea (85, Ene), Borza -Lemnaru
Antrenor: Mihai Teja

Oţelul: Tadas - Miselaricu, Sârghi, Costin, Popescu - Giurgiu, Filip - Cooper (66, Zaharia), Băjenaru (82, Astafei), Marquinos - Henrique
Antrenor: Edwald Lienen

Etichete
Comenteaza