Păcurar trebuie să renunţe la jumătate din salariu pentru a rămâne la “U”

Păcurar trebuie să renunţe la jumătate din salariu pentru a rămâne la “U”
Alex Păcurar şi Gaston Mendy au rămas “ultimii mohicani” de la Universitatea, însă doar ultimul îşi are locul asigurat şi în sezonul viitor.

Rămas în afara „lotului Petrolul Ploieşti", Alex Păcurar a plecat în cantonament cu Universitatea în Austria, unde a preluat tricoul cu numărul 10, împrumutat pentru un retur „lupului galben" Adrian Cristea. Cu toate astea, Păcurar are şanse destul de mici să îmbrace tricoul alb-negru şi în noul sezon, asta din cauza salariului considerat de către conducere mult peste posibilităţi: aproximativ 100.000 de euro anual. Păcurar şi Gaston Mendy sunt singurii titulari rămaşi la „U" din echipa sezonului trecut.

Alex Păcurar s-ar putea despărţi în această vară din nou de Universitatea Cluj. Mijlocaşul crescut de „U" Cluj, revenit acasă în urmă cu aproape doi ani, are un salariu de aproximativ 100.000 de euro anual, aproape dublu faţă de plafonul maximal anunţat de noua conducere a clubului. Păcurar a făcut deplasarea alături de lotul „studenţilor" în Austria, însă a primit un act din partea clubului prin care se poate transfera la orice echipă. Anamaria Prodan, preşedintele executiv al Universităţii, a declarat ieri că i-a propus mijlocaşului o înjumătăţire a salariului, plus un bonus consistent la final de campionat, în funcţie de locul pe care-l va ocupa echipa, însă varianta nu a fost pe placul său. „Nu am cum să-l plătesc pe Păcurar în termenii actualului contract. Are un salariu enorm pentru posibilităţile noastre de acum. I-am propus un contract mai mic, jumătate din cât câştigă acum, plus un bonus de performanţă la final de sezon, dar nu a fost de acord. El se antrenează în Austria, dar se poate transfera la orice echipă. Până acum nu m-a anunţat că şi-ar fi găsit ceva. Eu mi-aş dori foarte mult să-l ţin, e un jucător foarte valoros care ne-ar putea ajuta enorm, dar depinde acum şi în ce condiţii", a explicat Anamaria Prodan.

Alex Păcurar a jucat în 47 de meciuri pentru Universitatea Cluj în ultimele două sezoane, de la revenirea sa, marcând patru goluri. În stagiunea trecută, mijlocaşul în vârstă de 30 de ani a bifat 24 de partide şi o singură reuşită, cea din partida cu FCM Târgu-Mureş. Crescut la „U" Cluj, Păcurar a părăsit „Şepcile roşii" în 2004, după cinci ani petrecuţi la prima echipă, fiind transferat la Dinamo Bucureşti, „la pachet" cu Sergiu Costea, pentru suma de 50.000 de dolari. În carieră, Păcurar a mai trecut pe la Gloria Bistriţa, Pandurii Târgu-Jiu, bifând şi şase meciuri la Steaua Bucureşti, înainte să revină la „U" Cluj, în august 2010.

Revin la Cluj

Clujenii au disputat aseară, după închiderea ediţiei, ultima partidă de pregătire din această vară, contra cehilor de la Dukla Praga, locul şase în sezonul trecut. În această după amiază, după un ultim antrenament, „studenţii" vor reveni la Cluj, deplasarea urmând să fie făcută tot cu autocarul. Claudiu Niculescu urma să se decidă aseară şi în privinţa jucătorilor care vor părăsi echipa.

750.000 de euro

este cota de piaţă a lui Alex Păcurar, conform transfermarkt.de, cea mai ridicată din lotul actual al „Şepcilor roşii". „U" a plătit 100.000 de euro către Steaua Bucureşti în urmă cu doi ani, când l-a achiziţionat.

 

 

Etichete
Comenteaza