Profilul viitorului antrenor de la ”U” | Sabău: ”Până sâmbătă, cineva va fi pe bancă”

Profilul viitorului antrenor de la ”U” | Sabău: ”Până sâmbătă, cineva va fi pe bancă”
Ioan Ovidiu Sabău a construit portretul viitorului antrenor al Universității Cluj. Managerul sportiv al ”studenților” speră ca până la următorul meci să fie anunțat și numele noului tehnician.

După despărțirea de Marius Popescu, jucătorii se antrenează sub comanda lui Mircea Cojocaru (șeful centrului de copii și juniori de la "U"). Sabău speră însă ca până la următorul joc, programat sâmbătă, pe teren propriu, contra Performanței Ighiu, să fie anunțat numele noului tehnician. "Moțul" ia în calcul și numirea unui interimar.

"Deocamdată nu pot da informații. Domnul Cojocaru e cel care se ocupă cu pregătirea echipei. Dar sâmbătă trebuie să avem un nou antrenor. Dacă nu, ne gândim și la o variantă provizorie", a spus Sabău pentru ZIUA de CLUJ.

Principalul favorit pentru banca "studenților" este Adrian Falub, fost jucător și antrenor la "U" Cluj. Actualul tehnician de la UTA a părăsit Aradul marți seara pentru a negocia cu oficialii "Șepcilor roșii". Informația a fost comunicată de oficialii clubului arădean, conform aradon.ro.

Sabău nu a adus în discuție numele lui Falub sau al altui antrenor, dar a construit portretul viitorului tehnician al clubului.

"Trebuie să crească jucătorii, să lucreze mult la individualizare (să respecte particularitățile de vârstă și pregătire ale sportivilor cu care lucrează - n. red.) și cei tineri să fie pregătiți pentru ceea ce urmează. Obiectivul echipei rămâne promovarea în Liga a doua".

Falub a lăsat însă de înțeles că e pe punctul de a veni la "U". "Nu pot vorbi despre asta. Încă nu e nimic oficial. Când va fi, o să anunț".

Sabău s-a arătat în schimb dezamăgit de atitudinea anumitor jucători. "Trebuie să înțeleagă că au valoare și să câștige meciurile. Au o stare de automulțumire și încredere, dar încrederea asta nu se materializează în teren. Eu am continuare încredere în ei și sunt convins că ne vor ajuta să ajungem în Liga a doua și apoi în Liga 1. La nivelul Ligii a III-a, nu cred că există jucători care intră în primii 10 la noi", a mai spus managerul sportiv al Universității Cluj.

Alte nume care s-au vehiculat pentru postul de antrenor al Universității Cluj sunt Leo Grozavu, Viorel Moldovan și Florentin Petre.

Săptămâna trecută, Marius Popescu a fost demis după înfrângerea 0-2 de la Unirea Tășnad. A fost primul eșec al "studenților" după un an de invincibilitate. "U" Cluj ocupă locul 9 în Liga a III-a, cu 4 puncte.

Comenteaza