Rada a semnat cu „U”. Transferul lui Călin Cristea, blocat de o echipă dispărută din fotbal

Rada a semnat cu „U”. Transferul lui Călin Cristea, blocat  de o echipă dispărută din fotbal
Universitatea Cluj l-a împrumutat pentru şase luni pe fundaşul Ionuţ Rada, de la Pandurii Târgu-Jiu, dar are şanse mici să-l ia şi pe Călin Cristea. Situaţia mijlocaşului e blocată de fostul său club, Unirea Alba Iulia, retras între-timp din competiţiile oficiale.

Universitatea a început săptămâna cu un nou transfer. Fundaşul central Ionuţ Rada (23 de ani) a semnat până în vară cu „Şepcile roşii", fiind împrumutat de la Pandurii Târgu-Jiu. Tot din tabăra gorjenilor, „U" a încercat să-l transfere definitiv pe Călin Cristea, dar mutarea e blocată de Unirea Alba Iulia, club de la care a fost adus jucătorul, acum trei ani. Conform unei clauze între Unirea şi Pandurii, clubul din Ardeal trebuia să primească 100.000 de euro în cazul în care fotbalistul ar fi părăsit gruparea din Târgu-Jiu.

Cum suma e una foarte piperată pentru un jucător aflat în ultimele şase luni de contract, oficialii lui „U" au preferat să se retragă din cursa pentru jucător. „Călin şi-ar dori foarte mult să meargă la „U", ar fi foarte aproape de casă, ar avea ocazia să joace mai mult, dar nu depinde de el. Practic, Pandurii sunt obligaţi să plătească 100.000 de euro dacă jucătorul pleacă de la ei, iar cum ei nu sunt dispuşi să o facă, suma ar reveni clubului care-l transferă, adică „U" Cluj, lucru care nu se va întâmpla. Cel mai probabil, va aştepta până în vară, când va fi jucător liber de contract. Cei de la Unirea nu vor să renunţe la clauză, mai ales că clubul e condus de un administrator judiciar, fiind în insolvenţă", a povestit pentru ZIUA de CLUJ un apropiat al jucătorului. Şi Vlad Munteanu a confirmat că situaţia lui Cristea e foarte complicată. „E un jucător pe care-l dorim, din păcate nu depinde de noi. Pandurii şi Alba Iulia trebuie să se pună de acord pe o anumită clauză", a spus administratorul special al „Şepcilor roşii".

Echipa clujeană s-a reorientat spre un alt jucător de la Pandurii, Ionuţ Rada, iar fundaşul a semnat ieri un contract valabil pentru următoarele şase luni. Rada a fost internaţional de tineret, iar în acest campionat a jucat trei meciuri pentru Pandurii, toate ca titular, bifând şi o prezenţă în grupele Europa League. Jucătorul a declarat pentru site-ul oficial că obiectivul său principal e să se impună la noua echipă şi să evite retrogradarea. „Este un moment important pentru mine, mă bucur că am ajuns la un club cu tradiţie, istorie şi suporteri extraordinari. Am venit la Universitatea Cluj în primul rând pentru că vreau să joc. Vreau să ajut echipa să ieşim din zonă fierbinte în care ne aflăm, iar la final să fim fericiţi cu toţii. Universitatea Cluj are suporteri extraordinari, am jucat contra lor cu Pandurii şi te fac să te simţi minunat", a spus fotbalistul gorjean.

Ionuţ Rada este cel de-al treilea transfer al Universităţii, după Ronald Gercaliu şi Karim Boutadjine. Echipa clujeană va pleca vineri într-un cantonament de trei săptămâni în Antalya.

 

Etichete
Comenteaza