Reacția COSR după amânarea Olimpiadei de la Tokyo: “Ne aşteptam, era o chestiune de ore”

Reacția COSR după amânarea Olimpiadei de la Tokyo: “Ne aşteptam, era o chestiune de ore”
| Foto: cosr.ro

Comitetul Internaţional Olimpic a confirmat printr-un comunicat amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, la finalul unor discuţii între preşedintele CIO şi premierul Japoniei.

La fel ca și Campionatul European de Fotbal, ce urma să aibă loc în lunile iunie și iulie în mai multe orașe din Europa, Olimpiada a fost amânată cu an din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost decalate și se vor disputa în 2021. Pre;edintele COSR, Mihai Covaliu a oferit prima reacție după anunțarea deciziei.

“Era ceea ce ne aşteptam, practic era o chestiune de zile, de ore până să se anunţe această decizie. E bine că a venit în momentul acesta, pentru a nu mai da loc la interpretări şi pentru a da posibilitatea sportivilor şi celor care îi conduc pentru a-şi reevalua planurile de pregătire, strategia.

Noi astăzi am avut o primă şedinţă a Comisiei Tehnice olimpice pentru sportul de performanţă, au făcut câteva recomandări pe care le vom trimite federaţiilor sportive naţionale, urmând a începe acest dialog vizavi de decizia de amânare a Jocurilor Olimpice”, a declarat Mihai Covaliu pentru Agerpres.

Comenteaza