Foto Record de prezențe feminine la startul Transilvania Rally 2019

În acest an, la startul competiției care face parte și Tour European Rally vor lua parte nu mai puțin de 17 femei, doi piloți și 15 copiloți.

Conceptul “Women in Motorsport”, pornit în 2009 de Federația Internațională de Automobilism și care are ca scop includerea femeilor într-un sport care era considerat al bărbaților, își face simțită prezența și în România. Dacă la Raliul Argeșului de la începutului acestui an au participat 13 femei, la ediția din acest an a Transilvania Rally vor fi 17 prezențe feminine: doi piloți și 15 copiloți.

În ordinea apariției pe lista de înscrieri, prima femeie din concurs este Ioana Costea, cea care va fi copilot în mașina de Securitate 000. Natalie Solbach-Schmidt va participa ca și copilot a lui Stefan Gottig, pe o Skoda Fabia R5, fiind singura femeie care va concura într-un autoturism de configurație R5 la ediția din acest an. În competiție revine copilotul Eva Mihaela Dobranici, singura româncă ce a participat în Campionatul Mondial de Raliuri. Ea va concura alături de Alex Filip, pe un Renault Clio R3.

La start vor fi și prezențe familiare din Campionatul Național de Raliuri. Carmen Poenaru va fi copilot pentru Enis Arif pe Honda Civic; Alina Bianca Pop, copilotul lui Mihnea Mureșan pe un Peugeot 208 R2; Delia Năstase, copilotul lui Bogdan Năstase pe un Mitsubishi Lancer Evo IX, Francesca Maior, alături de fratele ei, Norbert Maior, proaspăt campioni la juniori, vor concura pe un Peugeot 106.

În cadrul cupelor monomarcă, prezența feminină este una importantă. Echipajul Cristiana Oprea/ Diana Hațegan va lua startul cu o Dacia Sandero în Cupa Dacia, în timp ce Georgiana Gologan va fi copilotul lui David Tarță într-un Suzuki Swift, la Cupa Suzuki. Mirela Bucovicean, președinta Comisiei pentru Femei din cadrul FRAS va concura la categoria vehicule istorice, cu un Ford Escort MK2.

Campionatul Rally 2 are parte, de asemenea, de o prezență feminină însemnată. În rolul de copilot vor concura Denisa Resiga, Anca Cornea, Alexandra Nicoschi, Ana Săliștean, Ioana Lazăr și Silvia Dumitrescu. Transilvania Rally 2019, parte a Tour European Rally, va avea loc la Cluj, în perioada 26-28 septembrie.

Comenteaza