Start în ultima etapă a Campionatului de Raliuri. Piloții Napoca Rally Academy, gata pentru cursa de la Brașov

Start în ultima etapă a Campionatului de Raliuri. Piloții Napoca Rally Academy, gata pentru cursa de la Brașov
| Foto: Napoca Rally Academy

Timp de trei zile, 59 de echipaje se vor lupta în Raliul Brașovului, etapa cu numărul opt și ultima din Campionatul Național de Raliuri.

Piloții Napoca Rally Academy sunt gata pentru ultima întrecere a acestui sezon al Campionatului de Raliuri. Totuși, echipa clujeană va participa la Brașov într-o formulă restrânsă, cu doar trei echipaje. Este vorba de cele formate din Simone Tempestini/Sergiu Itu (Hyundai i20 R5), Mihnea Mureşan/Alina Pop (Peugeot 208 R2) şi Andrei Mitre/Robert Maior (Dacia Sandero). Mai mult, Norbert și Francesca Maior sunt campioni naționali la juniori și la clasa RC5, iar Mihnea Mureșan a cucerit deja titlul la clasa RC4.

“Ne bucură revenirea Braşovului în calendarul intern, un raliu de macadam, unul dintre cele mai frumoase din România. Vor fi probe noi, dar şi tradiţionala Săcele – Azuga, un raliu care are tot ce este nevoie pentru a încheia un campionat foarte interesant. Noi, Napoca Rally Academy, vom fi în formulă redusă, cu trei echipaje care individual au mize extrem de importante. Simone porneşte cu prima şansă la titlu, trebuie să puncteze la Braşov, dar cu siguranţă el nu se va mulţumi cu atât şi va dori să câştige raliul. Aşa că va fi un sfârşit de săptămână interesant pentru el.

Mihnea a câştigat deja clasa, dar e foarte aproape de a realiza dubla, mai exact de a cuceri titlul şi la două roţi motrice. Ar fi o performanţă foarte mare. Trebuie să ne amintim că Mihnea este probabil singurul pilot care de la debut şi până acum a câştigat în fiecare an un titlu. Andrei şi Cristi Sugar au o luptă foarte frumoasă la Cupa Dacia şi va fi interesant de urmărit evoluţia lor. Ne punem speranţa că la titlurile deja adjudecate se vor mai adăuga câteva în weekend, iar Napoca Rally Academy va fi cât mai sus posibil şi în acest an”, a spus Marco Tempestini, coordonatorul Napoca Rally Academy.

“Ultima etapă a sezonului va fi una foarte importantă pentru noi, decisivă în privinţa titlului. Majoritatea probelor sunt noi şi destul de dificile. Este un raliu pe care, în această configuraţie, nu l-am parcurs de multă vreme.

La ultimele ediţii la care am luat startul pe macadamul de la Braşov m-am simţit foarte bine. Vom încerca să mergem şi de această dată cât putem de bine, fără să ne asumăm riscuri stupide, mai ales că săptămâna viitoare avem şi etapa din Spania a Campionatului Mondial, unde vrem să avem un parcurs cât mai bun.

Aşadar, Braşovul ne va ajuta foarte mult şi în privinţa participării noastre internaţionale, vor fi nişte teste de folos. Trebuie să ne păstrăm concentrarea la cel mai înalt nivel pe toată durata raliului”, a precizat Simone Tempestini.

Comenteaza