Refuzaţi de Stevenson, „studenţii" se reorientează. Ştefan Grigorie, în capul listei

Refuzaţi de Stevenson, „studenţii
Cu toate că a fost foarte aproape să semneze cu „U" Cluj, scoţianul Ryan Stevenson s-a răzgândit, preferând să rămână la Hearts. Clujenii discută acum cu Ştefan Grigorie, iar mijlocaşul va da un răspuns până joi dimineaţă.

Şase jucători a transferat Universitatea, iar numărul lor va creşte, cu siguranţă, în următoarele zile. „Şepcile roşii" caută un mijlocaş central, cu experienţă, care să joace în spatele vârfului. Pe listă au fost mai mulţi jucători importanţi, însă nici unul nu a semnat până la urmă. Cel mai aproape a fost scoţianul Ryan Stevenson, de 29 de ani, titular la Hearts of Midlothian, în prima ligă, dar s-a răzgândit în ultima clipă. În capul listei de achiziţii a ajuns Ştefan Grigorie (31 de ani), ultima dată la Apollon Limassol.

Refuzul lui Stevenson se leagă de dorinţa familiei de a evita campionatul României. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Mamadou Samassa, un alt transfer important încercat de „U", francezul evitând şi el o mutare la Cluj tot din cauza imaginii pe care o are Liga I: aceea de campionat slab. Vlad Munteanu, administratorul special al „Şepcilor", spune că Stevenson şi-a dat acceptul de principiu, pentru ca apoi să dea înapoi.


„Înaintea etapei din weekend, când el a jucat titular (în egalul cu St. Johnstone, 3-3, n. red), am discutat cu el telefonic şi era încântat de ofertă. Mi-a spus că s-a interesat despre echipă, spunea că se bucură că vine la un club mare, cu suporteri mulţi. Brusc, după meci, a dat înapoi, a zis că totuşi nu ar fi indicat pentru el să vină în România. Ar fi fost un jucător care ne ajuta foarte mult, se plia pe spiritul echipei. E un jucător combativ, arţăgos şi care pune mult suflet", a povestit Vlad Munteanu. Stevenson a jucat titular în toate partidele lui Hearts din acest campionat, iar în ultima etapă, cu St. Johnstone, a fost protagonistul unui scandal, după ce a vrut să îl lovească pe portarul advers, şi a fost eliminat.


„Studenţii" au negociat în ultima săptămână cu Ştefan Grigorie, iar fostul jucător al lui Dinamo şi al Rapidului va da un răspuns final până în această dimineaţă. Grigorie a evoluat până acum patru zile pentru Apollon, dar şi-a reziliat contractul cu gruparea cipriotă. Mijlocaşulde 31 de ani a bifat opt meciuri pentru echipa „alb-albastră", clasată pe locul secund în campionat, dar fără să marcheze vreun gol.

„Grigorie are ADN-ul potrivit pentru „U" Cluj. Ni-l dorim de mai multă vreme, am ţinut legătura în permanenţă ştiind că el va pleca din Cipru. E un interes mai vechi pentru el. I-am transmis oferta, iar până în această seară sau mâine (azi, n. red) cel târziu aşteptăm un răspuns", a spus Vlad Munteanu. Acesta a adăugat că în cazul în care nu se va înţelege cu Grigorie există discuţii şi cu alţi jucători. „Mai vrem cel puţin un mijlocaş central, că va fi Grigorie, că va fi altul rămâne de văzut. Dacă reuşim să-l luăm, putem spune că am închis, în principiu, transferurile", a mai spus oficialul „Şepcilor roşii". Grigorie are 315 meciuri în primul eşalon şi 52 de goluri marcate pentru Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti şi Rapid.

Etichete
Comenteaza