Ruşinea de la Târgu-Jiu: Pandurii – “U” 6-2

Ruşinea de la Târgu-Jiu: Pandurii – “U” 6-2
Noua echipă a Universităţii Cluj nu a contat ieri la Târgu-Jiu şi a început dezastruos sezonul 2012-2013 al Ligii I.

Joc execrabil şi debut pe măsură pentru elevii lui Claudiu Niculescu, care în runda inaugurală au oferit una dintre cele mai modeste evoluţii din istoria recentă a clubului. Pătraşcu şi Păcurar au semnat reuşitele Universităţii, care în partea secundă a evoluat aproape o jumătate de oră în inferioritate numerică după eliminarea lui Erico Da Silva.

Defensiva "studenţilor" a dat din start semne de slăbiciune, iar goalkeeperul Boşneag l-a blocat în ultimul moment pe Valentin Lemnaru (6). Şansa nu i-a mai surâs la acţiunea următoare, când după o nouă eroare în apărarea "Şepcilor roşii" Ibeh a marcat printre picioarele acestuia primul gol din noua ediţie a Ligii I (11). Gorjenii şi-au dublat avantajul prin Viera, care a reluat mingea cu capul în plasă după cornerul lui Răduţ, iar "U" părea condamnată (15). Ca umilinţa să fie completă, cel puţin până în acel moment, Ibeh a izbutit dubla, tot cu o lovitură de cap, după o centrare din banda dreaptă (23).

Un minut mai târziu Păcurar a şutat apatic spre poartă, dar nu a găsit nici măcar cadrul acesteia. Tot el şi-a încercat norocul în urma unei lovituri libere din poziţie centrală, dar balonul a trecut peste transversală (29). Până la pauză clujenii au mai scăpat în câteva rânduri cu faţa curată, iar mingea trimisă de bulgarul Krumov s-a oprit undeva în peluză (40). Când nimeni nu se mai aştepta, Păcurar l-a deschis ideal pe Pătraşcu, care a şutat necruţător, din unghi, sub transversală şi a stabilit scorul primei reprize (44).

Lemnaru a fost campionul ratărilor în debutul părţii secunde, Krumov a trimis lamentabil în două rânduri şi a rămas 3-1 (52). Asta până în minutul 66 când Erico a comis henţ în careu şi a văzut direct cartonaşul roşu. Răduţ a făcut 4-1 cu toată opoziţia lui Boşneag (67). Tot Păcurar a reaprins speranţele în tabăra Universităţii după ce a transformat imperial o lovitură liberă de pe linia careului mare, deşi iniţial ardelenii au solicitat penalty.

Euforia "alb-negrilor" a durat doar un minut, întrucât nou-intratul Matulevicius a înscris la prima atingere a balonului (76). Boutadjine şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor cu un şut năprasnic, fără speranţe pentru nefericitul Boşneag (86), iar coşmarul Universităţii Cluj s-a oprit acolo.

Pandurii Tg. Jiu - "U" Cluj 6-2


Au marcat: Ibeh (11,23), Viera (15), Răduţ (67 - pen), Matulevicius (76), Boutadjine (86) / Pătraşcu (43), Păcurar (75)

Cartonaş galben: Păcurar (59)
Eliminat: Erico Da Silva (66)

Pandurii: Mingote - Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad - Nistor, Răduţ, Maxim (16, Cristea) - Grigoraş (68, Boutadjine), Lemnaru (74, Matulevicius), Ibeh

Antrenor: Petre Grigoraş

"U" Cluj: Boşneag - Krumov, Erico Da Silva, Cucui, Nicoară - Iancu (26, Dinu Viorel), Pătraşcu - Firţulescu (50, Drăghici), Păcurar, Paulinho - Dos Santos (69, Szilagyi)

Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: "Tudor Vladimirescu"

Arbitrii: Cristian Balaj (Baia Mare), Zoltan Szekely (Baia Mare), Mircea Grigoriu (Bucureşti)

 

Comenteaza