Sabău + Falub + juniorii din Liga Elitelor. "U" merge mai departe pe mâna clujenilor

Sabău + Falub + juniorii din Liga Elitelor.
Viitorul pentru "U" Cluj se conturează din ce în ce mai clar, la fel ca şi planul noilor conducători ai clubului: din staff-ul tehnic vor face parte persoane crescute în spiritul lui "U", iar pe teren vor juca fotbalişti proveniţi din pepiniera proprie.

Universtatea Cluj o ia de la capăt, din Liga a IV-a. "Studenţii" vor înscrie în competiţia organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Cluj o echipă de tineri care în sezoul trecut au evoluat cu succes în Liga Elitelor şi au terminat pe locul III, după Viitorul Constanţa şi Ardealul Cluj.

Ioan Ovidiu Sabău, cel care va ocupa funcţia de manager sportiv la "U", şi-a preluat deja atribuţiile şi a discutat cu majoritatea jucătorilor, pe care speră că i-a şi convins să continue la Cluj.

Tot în sarcina lui Sabău şi a noului Consiliu Director, din care fac parte reprezentantul Primăriei Cluj şi ai universităţilor din oraş, cade şi alegerea unui antrenor. Prima variantă de lucru este Adrian Falub, tehnician care a mai condus-o pe "U" şi care este cunoscut pentru modul în care lucrează cu tinerii, adică exact ceea ce caută clubul. 

Şi asistenţii acestuia vor avea acelaşi profil: oameni care au jucat pentru "Şepcile roşii" şi care înţeleg ce înseamnă acest simbol. Printre numele vehiculate se află Cristi Pojar, Marius Popescu sau Zsolt Szilagyi.

CITEŞTE ŞI: "Papi", mesaj pentru fanii lui "U". "Să aibă răbdare, urmează un drum lung şi anevoios"

Negocierile ar urma să se finalizeze în următoarele zile, astfel încât echipa să aibă un staff tehnic care să pregătească primul meci din campionat, care începe în weekend-ul 3-4 septembrie. Obiectivul pe termen scurt: promovarea imediată în Liga a III-a. Obiectivul pe termen lung: Liga I în 3 ani, ceea ce presupune 3 promovări succesive. Astfel, suporterii lui "U" vor putea să sărbătorească în toamna lui 1919 centenarul clubului în prima ligă.

Planul pus la punct de primărie şi de universităţi merge, până acum, ca pe roate. Chiar şi problema siglei şi palmaresului, care se află, prin contract, în folosinţa societăţii patronate de Florian Walter, e pe cale să se rezolve. Comitetul Creditorilor societăţii a decis să rezilieze contractul care îi dădea dreptul să folosească marca "Universitatea Cluj".

Ceea ce urmează e doar o formalitate: Emil Boc va merge la Bucureşti, unde va semna actele care consfiinţesc întoarcerea brandului la Primăria Cluj-Napoca, unde nu va sta, însă, foarte mult. Sigla şi palmaresul vor ajunge la clubul sportiv înfiinţat de municipalitate şi universităţi, cel care va duce mai departe povestea "Şepcilor roşii".

Comenteaza