Samassa a spus „pas”! „U” insistă pentru Stevenson şi îl aşteaptă pe Machado

Samassa a spus „pas”! „U” insistă pentru Stevenson şi îl aşteaptă pe Machado
Francezul Mamadou Samassa a declinat propunerea de împrumut venită din partea Universităţii, motivând că nu este atras de o aventură în România. În schimb, „studenţii” se află în negocieri cu scoţianul Ryan Stevenson, de la Hearts, şi îl aşteaptă la pregătiri pe Gabriel Machado.

Mamadou Samassa putea fi cel mai important transfer efectuat de „U" în această iarnă. Francezul cu peste 100 de meciuri în Ligue I şi cu un titlu de vicecampion al Hexagonului în CV a declinat varianta de a veni în România şi, cel mai probabil, se va întoarce în ţara natală, de unde are mai multe oferte. Iniţial, clubul de care aparţine, Chievo Verona, acceptase oferta de împrumut venită din partea Universităţii.

„Din păcate, Samassa nu a fost prea atras de fotbalul românesc, ar prefera să meargă înapoi în Franţa. Nu e nici o problemă, ne vom reorienta", a comentat Vlad Munteanu informaţia oferită în exclusivitate de ZIUA de CLUJ. Totuşi, oficialii lui „U" pot reuşi în următoarele zile o mutare interesantă. Vicecăpitanul scoţienilor de la Hearts of the Midlothian, Ryan Stevenson, a primit o ofertă concretă şi urmează să dea un răspuns în zilele următoare. Presa din Edinburgh a relatat la mijlocul săptămânii că Stevenson poate pleca liber de contract de la Hearts, până la 1 februarie, conform unei clauze existente în contractul său. Scoţianul are 29 de ani şi evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv, iar în acest sezon a prins 14 meciuri pentru formaţia din capitală.

„Studenţii" au ajuns vineri în Antalya, fiind cazaţi în staţiunea Side. Lotului i se va alătura sâmbătă şi Gabriel Machado, brazilianul pregătind o revenire spectaculoasă în Liga I, asta dacă-l va convinge pe Mihai Teja că e într-o formă fizică bună. "Machado va veni în Antalya, vom vedea în ce formă fizică se află. Încă nu putem discuta despre un transfer, e prea devreme", a spus Vlad Munteanu, administratorul special al Universităţii.

Gabriel Teixeira Machado a jucat ultima dată în prima ligă din Suedia, la Syrianska FC, însă nu a reuşit să obţină un loc de titular, evoluând doar în trei partide. Brazilianul ajuns acum la 24 de ani a evoluat pentru "U" în perioada 2009-2012, timp în care a marcat 15 goluri pentru "studenţi". Despărţirea sa de Universitatea n-a fost una tocmai plăcută, jucătorul intrând într-un conflict cu suporterii după un meci cu Dacia Mioveni, scor 2-2, în ultima etapă a turului din sezonul 2011-2012. În respectiva pauză competiţională a fost cedat la Steaua Bucureşti, în schimbul sumei de 200.000 de euro, dar s-a accidentat după doar câteva etape. Pus pe liber de Steaua, brazilianul a prins un contract extrem de avantajos, semnând cu Rayo Vallecano. Echipa din Madrid l-a împrumutat, însă, la Hercules Alicante, în Segunda Division, iar după doar şase luni i-a reziliat contractul.

 

Etichete
Comenteaza