Simone Tempestini, cel mai tânăr pilot din Campionatul Naţional de Raliuri

Simone Tempestini, cel mai tânăr pilot din Campionatul Naţional de Raliuri
Juniorul echipei clujene Napoca Rally Academy (NRA), Simone Tempestini, a reuşit să termine Raliul Aradului şi devine cel mai tânăr pilot din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri.

Pilotul clujean, în vârstă de 16 ani, fiul lui Marco Tempestini, l-a avut drept copilot pe experimentatul Lucio Baggio, navigator al pilotului italian de top Piero Longhi. 

“Mi-a plăcut mult, m-am simţit bine, m-am distrat bine şi sunt mulţumit că am ajuns la sosire. Am avut doar o până de cauciuc pe PS 10, dar am schimbat roata şi, în afară de asta totul a fost ok. Este total diferit faţă de ce se întâmpla în Campionatul de Slalom Paralel, dar, după prima proba m-am regăsit, mă simţeam bine şi pot spune că îmi place mult”, a precizat Simone Tempestini.

Pilotul clujean este lider în clasamentul Campionatului de Slalom Paralel al României, la juniori şi ocupă locul 2 în clasamentul open al competiţiei.

Deşi are doar 16 ani, tânărul conduce un autovehicul în cadrul probelor de Raliu deoarece este vorba de probe în circuit închis, iar pe distanţa dintre probe conduce copilotul, au precizat reprezentanţii NRA.

Comenteaza