“Studenţii” mai vor un fundaş central şi insistă pentru Zăgrean

“Studenţii” mai vor un fundaş central şi insistă pentru Zăgrean
Lipsa de eficacitate din ofensiva echipei i-a determinat pe oficialii „Şepcilor roşii” să redeschidă pista Andrei Zăgrean. La „U” ar mai putea ajunge încă un fundaş central brazilian.

Cu mai puţin de două săptămâni rămase până la meciul cu Pandurii Târgu Jiu, din prima etapă a sezonului 2012-2013, clujenii încearcă să-şi completeze lotul, şi aşa total schimbat faţă de sezonul trecut. Antrenorul Claudiu Niculescu a cerut în mod expres încă un atacant şi un fundaş central, iar oficialii încearcă să-l aducă la echipă pe Andrei Zăgrean, vârful ce urmează să fie declarat liber de contract de la Politehnica Timişoara. Clujenii mai aşteaptă la finalul săptămânii încă un fundaş central brazilian.

În această vară, Universitatea a adus 19 jucători noi faţă de lotul care a terminat campionatul trecut pe locul opt, cărora li se va putea adăuga în scurt timp şi portarul Carlo Zotti, în funcţie de decizia antrenorului cu portarii, Emil Szolomajer. Cum era de aşteptat, antrenorul Claudiu Niculescu s-a văzut în situaţia extrem de dificilă de a omogeniza o echipă cu totul nouă şi să o transforme într-una capabilă să se bată cu şanse reale la salvarea de la retrogradare. Cele patru meciuri amicale disputate până acum în Austria au scos la iveală mai multe hibe, dar lipsa eficacităţii în ofensivă pare cea mai mare problemă. „Mai am nevoie de unul sau doi atacanţi şi de un fundaş central", anunţa „Clau-coach" în Austria. Până la finalul săptămânii, la Cluj ar putea ajunge un nou fundaş brazilian, astfel că numărul jucătorilor „carioca" din lotul Universităţii va ajunge la şase.

Oficialii Universităţii aşteaptă ca Andrei Zăgrean, atacantul împrumutat de Politehnica Timişoara la Voinţa Sibiu în returul trecut, să-şi rezolve situaţia în Banat pentru a-i oferi un contract. „Nu am abandonat ideea de a-l aduce pe Zăgrean, dar el e încă sub contract cu Poli Timişoara. Abia după ce-şi va rezolva situaţia acolo vom putea lua legătura cu el. Există şanse să-l aducem, în fotbal nu spui niciodată „nu". Rămâne, însă, de văzut", a declarat directorul sportiv Aurelian Babuţan. Oficialul „Şepcilor roşii" rămâne optimist, în ciuda rezultatelor negative din Austria, unde „U" a obţinut doar două remize „albe" şi a pierdut alte două partide, 0-1 cu Legia Varşovia şi tot 0-1 cu SV Grodig, din liga secundă. „Eu sunt convins că până la ora jocului cu Pandurii, Claudiu va rezolva toate problemele şi vom alinia o echipă competitivă. L-am urmărit pe Niculescu în aceste două săptămâni şi sunt foarte optimist. Va ajunge un antrenor mare, e un profesionist desăvârşit, se ocupă de fiecare detaliu. Avem o misiune foarte dificilă, dar va fi cu atât mai frumos dacă ne-o vom îndeplini", a mai spus Babuţan.

Universitatea va deschide noul sezon din Liga I cu partida din deplasare, contra celor de la Pandurii Târgu Jiu. Meciul este programat pentru vineri, 20 iulie, de la ora 18:30, în direct la Digisport.


Dukla Praga, ultimul adversar din Austria

Jucătorii Universităţii vor bifa azi al V-lea şi ultimul joc de pregătire din cantonamentul austriac, urmând să întâlnească de la ora 18:30, o oră mai târziu în România, formaţia cehă Dukla Praga, locul şase în ultima ediţie de campionat.

Mâine, „studenţii" vor efectua un ultim antrenament, iar apoi vor pleca spre Cluj, cu autocarul. Cel mai probabil, „Clau-coach" le va acorda jucătorilor câteva zile libere, urmând ca prima şedinţă de pregătire la Cluj să aibă loc duminică sau luni.

5 atacanţi

are la dispoziţie Claudiu Niculescu în acest moment: Viorel Dinu, Andrei Voican, Alex dos Santos, Octavian Drăghici şi Cleiton.

 

Etichete
Comenteaza