„Studenţii”, sub presiune: „U” caută primul succes în Liga I

„Studenţii”, sub presiune: „U” caută primul succes în Liga I
Victoria Coronei Braşov contra FC Vaslui face ca Universitatea să fie singura echipă fără vreun succes obţinut în acest sezon de Liga I. „Studenţii” pot să îşi facă viaţa mai uşoară deseară, în duelul extrem de important cu ACS Poli Timişoara.

Universitatea Cluj caută de 10 etape prima victorie în Liga I. Situaţia a devenit, între-timp, extrem de dificilă pentru „studenţi" care au schimbat deja antrenorul şi mizează acum pe Gheorghe Barbu în tentativa de evadare din subsolul clasamentului. Misiunea se anunţă extrem de dificilă, dar poate fi uşurată în această seară, dacă clujenii reuşesc să spargă gheaţa şi să învingă pe ACS Poli Timişoara.

La fel ca şi Universitatea, ACS Poli a schimbat antrenorul, bănăţenii optând pentru serviciile lui Aurel Şunda în tentativa de a redresa echipa ce începuse excelent acest sezon. Fostul antrenor al CFR-ului s-a arătat optimist înaintea meciului de la Cluj şi a prevăzut o victorie a formaţiei sale în faţa unui adversar pe care l-a caracterizat drept „disperat". „Sper să reuşesc să aduc un plus în această perioadă, mergem la Cluj încrezători, sper să obţinem un rezultat bun. Cred că băieţii realizează unde suntem şi este un moment prielnic de a lua puncte. Am mare încredere în echipă că vom obţine un rezultat bun. Sunt încrezător datorită rezultatelor bune din primele etape. „U" Cluj e o echipă disperată, care îşi joacă una din ultimele carţi, una din ultimele şanse de supravieţuire", a declarat Şunda.

Universitatea se află într-un moment extrem de important al acestui campionat. Fără victorie în primele 10 etape, clujenii au fost depăşiţi în clasament şi de Corona Braşov, care a câştigat neaşteaptat contra FC Vaslui, obţinând primul success din istorie în Liga I. "U" se află pe locul 17, penultimul, cu patru puncte, şi a scăpat de "lanterna roşie" numai datorită penalizării de opt puncte primite de vasluieni. De altfel, antrenorul Gică Barbu a recunoscut importanţa capitală a partidei şi a spus că va pregăti meciul la victorie. „Egalul nu ne mai ajută foarte mult, e clar. Vom juca ofensiv, asta am pregătit în cele două săptămâni. Cunosc bine echipe Timişoarei, îl ştiu şi pe Aurel Şunda, aşa că e greu să mă surprindă cu ceva. Dacă pe final rezultatul va fi egal, voi forţa victoria, un punct nu ne mai mulţumeşte", a spus Barbu. Acesta nu-l va avea la dispoziţie pe Dan Bucşa, suspendat pentru două etape, în timp ce Cătălin Dedu are o problemă medicală la genunchi şi există posibilitatea să rateze tot turul. Astfel, Barbu ar putea începe cu următorul „11": Veselovsky - Takacs, Abrudan, Szilagyi, Mendy - Balde - Rilke, Târnăcop, Cristocea , Borza - Lemnaru.

Partida dintre „U" şi ACS Poli Timişoara se va juca luni, de la ora 21:30, în direct pe Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Duel în premieră

Partida de azi va fi prima din istorie între cele două echipe. ACS Poli Timişoara este, în fapt, ACS Recaş, un club promovat în urmă cu un an în liga secundă şi care a fost adoptat de către oficialităţile capitalei Banatului, şi botezat după numele echipei "viola". Tocmai de aceea, fanii "adevăratei Poli" n-au recunoscut fuziunea şi au preferat să-şi creeze un club propriu, aflat acum în Liga a IV-a, cu şanse mari de promovare în eşalonul trei.

 

Etichete
Comenteaza