Teja e realist: „Avem nevoie de trei victorii până la finalul turului”

Teja e realist: „Avem nevoie de trei victorii până la finalul turului”
Universitatea Cluj e ultima în Liga I, iar noul antrenor crede că pentru a mai păstreza şanse în lupta pentru evitarea retrogradării echipa trebuie să mai obţină încă nouă puncte din etapele rămase din prima parte a campionatului.

Misiunea „Şepcilor roşii" se anunţă, însă, foarte greu de realizat. În 12 etape, „U" a pierdut de opt ori şi a primit gol în 11 partide. Practic, până la finalul turului de campionat, echipa trebuie să câştige trei din cele cinci meciuri rămase. Mihai Teja, noul antrenor al Universităţii, spune că dacă acest obiectiv ar fi atins, iar în iarnă se vor mai aduce jucători, „studenţii" pot spera la încă o salvare spectaculoasă.

Al treilea antrenor care conduce Universitatea în acest sezon a intrat în pâine deja, iar ieri a condus primul antrenament la Cluj. Deşi a stat pe bancă şi la Vaslui, Teja spune că nu a avut ce să schimbe în jocul echipei în timpul scurt de la instalarea sa şi până la meci. Fostul „secund" al lui Mircea Rednic la Petrolul sau Standard Liege crede, însă, că marea problemă a noii sale echipe stă la psihicul jucătorilor. „Am găsit nişte fotbalişti dărâmaţi, fără încredere în forţele proprii. Nu cred că problema acestei echipe e lipsa de valoare, ci faptul jucătorii că sunt blocaţi psihic. Nu au reuşit până acum nici o victorie şi de aici se trag multe. În mod normal, odată cu primul succes, lucrurile ar trebui să se schimbe în bine", a spus Teja. Totuşi, la un prim calcul al antrenorului, „U" are nevoie de trei victorii în cele cinci meciuri rămase până la finalul turului pentru a se menţine în „coasta" echipelor care se bat pentru evitarea retrogradării.

La o distanţă de şase puncte de primul loc salvator, „studenţii" sunt, în acest moment, principalii favoriţi la un loc în Liga a II-a. „E foarte greu, ştiam acest lucru şi când am acceptat să vin, însă dacă va veni prima victorie cu Viitorul, iar apoi vom mai obţine încă şase puncte, vom fi într-o poziţie bună. Până acum distanţa faţă de locurile care asigură menţinerea în Liga I s-a tot mărit, e momentul să recuperăm", a spus antrenorul în vârstă de 35 de ani, aflat la prima sa experienţă ca şi antrenor principal. În încercarea atingerii ţelului de nouă puncte până la finalul turului, Teja va fi nevoit să conteze pe acelaşi lot de jucători, existând şanse mici ca până la finalul turului să mai vină întăriri. „E dificil să aduci acum jucători, având în vedere că singurii care pot fi legitimaţi sunt cei liberi de contract. Ori, un fotbalist care nu s-a antrenat din vară are nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a se integra într-un ritm normal. Bine, dacă va exista o oportunitate extraordinară normal că vom mai aduce, dar e greu de crezut că vom găsi ceva „Messi" care nu şi-a găsit echipă. Lotul este, într-adevăr, destul de disproporţionat: sunt posturi pe care avem patru-cinci variante şi altele în care stăm într-un singur jucător. Ne vom descurca cu ce avem", a spus Teja.

Clujenii vor avea o nouă şansă de a bifa prima victorie din acest sezon luni, pe Cluj Arena, atunci când vor primi vizita Viitorului Constanţa, o altă echipă care se bate pentru evitarea retrogradării. Formaţia lui Gheorghe Hagi a trecut în precedenta etapă de Corona Braşov, prin golul marcat de Nicolae Dică.

A revenit Ninu

Lotul Universităţii s-a îmbogăţit, totuşi, cu un jucător, dar din propria curte. Emil Ninu, pus pe liber după eşecul cu Chiajna, 0-3, alături de alţi patru „studenţi", a revenit la antrenamentele echipei, semnând un contract până în vară. „Ninu ar putea juca chiar de la meciul cu Viitorul, în funcţie de forma în care se află", a spus Teja.

 

Etichete
Comenteaza