Tot Lemnaru! "U", ţinută în viaţă de golgheterul său

Tot Lemnaru!
Cu sabia retrogradării deasupra capului, "U" era nevoită să obţină un nou rezultat favorabil în meciul cu Gaz Metan Mediaş după succesul din derby-ul cu CFR. Şi-a făcut-o graţie lui Valentin Lemnaru, aflat la al 11-lea gol din acest campionat.

Trupa lui Teja trăieşte pe muchie de cuţit ultima parte a campionatului. Cu terenul propriu suspendat, formaţia clujeană a fost nevoită să organizeze meciul cu Gaz Metan la Târgu-Mureş. Fanii lui "U" au luat cu asalt arena pe care evoluează ASA-ul, iar jucătorii lui Teja au dat semne că pot să câştige încă din debutul partidei.

Boutadjine a încercat o execuţie de la 20 de metri, dar n-a cadrat mingea, iar apoi Lungu a irosit un corner bătut excelent de Calcan. Din servant, ultimul a ajuns în poziţie de finalizare, însă n-a prins spaţiul porţii după o execuţie din poziţie bună (24). Robertson a văzut apoi al doilea galben (30), prilej pentru "Şepcile roşii" să tranşeze meciul.

Lemnaru a fost faultat în careu de Buzean în finalul primei reprize, dar centralul Avram n-a acordat nimic. La reluare "studenţii" au forţat şi mai mult deschiderea scorului, iar Lemnaru n-a dezamăgit. Golgheterul lui "U" a preluat o minge de la Târnăcop, şi-a întors adversarul şi a tras cu piciorul stâng direct în plasa lui Pleşca (60).

Dulca a forţat şi a mutat ofensiv, trimiţându-i în teren pe Lullaku şi pe Mărkuş, "U" s-a retras şi a fost aproape să fie egalată, dar Veselovski s-a opus şuturilor lui Petre şi Mărkuş.

Universitatea putea să închidă meciul cu 10 minute înainte de final. Gercaliu a centrat din stânga, Lemnaru a scos un penalty, dar tot el l-a irosit, încercând o "scăriţă" (81). Fluier final şi "U" se instalează pe locul 14, cu 27 de puncte, la două lungimi de linia roşie a clasamentului.

A ajuns la cota 11


Atacantul Universităţii Cluj, Valentin Lemnaru, a înscris al 11-lea gol din acest campionat şi ţinteşte titlul de golgheter al Ligii I. „De ce să nu mă gândesc, îmi permit şi eu să visez, deşi e foarte greu. Trebuie să mai marchez, mai sunt multe meciuri. Dar cel mai important este să ne salvăm de la retrogradare şi doar apoi să fiu eu golgheterul campionatului", a explicat fotbalistul. Lemnaru putea ajunge pe prima treaptă în clasamentul golgheterilor Ligii 1, dar a ratat o lovitură de la 11 metri, în minutul 81.

 

CASETA MECIULUI

"U" - Gaz Metan 1-0 (0-0)

Au marcat: Lemnaru (60)

Stadion: "Trans Sil"

Spectatori: 1500

"U" Cluj: Veselovski - Ciupe, Abrudan, Ninu, Gercaliu - Bucşa, Lungu (Cristocea, 53)- Boutadjine, Calcan (Machado, 65), Târnăcop (Sauvadet, 82) - Lemnaru
Antrenor: Mihai Teja

Gaz Metan: Pleşca - Zaharia, Muth, Frăsinescu, Buzean - Tahar, Todea (Mărkuş, 64) - Munteanu (Lullaku, 63), Bawab (Djalo, 80), Petre - Robertson
Antrenor: Cristian Dulca

Cartonaşe galbene: Lemnaru (33), Calcan (63), Cristocea (77), Sauvadet (83) / Robertson (17, 30), Bawab (73)

Cartonaşe roşii: Robertson (30)

Au arbitrat: Marius Avram - Valentin Avram, Alexandru Vodă

 

Etichete
Comenteaza