Transfer pe ultima sută de metri: Ene a semnat cu „U" şi va debuta azi, contra lui Dinamo

Transfer pe ultima sută de metri: Ene a semnat cu „U
Universitatea Cluj a renunţat la cinci jucători într-o săptămână, însă ieri a făcut şi un transfer în ofensivă. Atacantul Marius Ene, ultima dată la Corona Braşov, ar putea debuta chiar azi, contra lui Dinamo.

Cu doar trei goluri marcate în cele cinci partide din acest sezon, unul fiind un autogol al adversarilor, Universitatea şi-a adus întăriri în compartimentul ofensiv. După ce marţi a renunţat la Roy Odiaka, Ionel Ganea s-a înţeles ieri cu Marius Ene (31 de ani), fostul atacant al nou-promovatei Corona Braşov, care semnat deja contractul cu „şepcile roşii". Atacantul ar putea debuta chiar în această seară pentru noua echipă în partida din „Ştefan cel Mare", cu Dinamo Bucureşti. Meciul va începe la ora 21:30, în idrect la Digisport, şi live-text pe ziuadecj.ro.

Noua achiziţie a Universităţii a bifat cinci meciuri în acest sezon pentru Corona Braşov şi a reuşit chiar să marcheze o dată, în partida cu Astra (2-5), ceea ce-l face mai prolific decât Cătălin Dedu. Titularul din avanposturile Universităţii nu are nici un gol în cele 19 meciuri bifate pentru „U". De altfel, ultimul său gol marcat datează de acum mai bine de doi ani. Marius Ene este o mai veche cunoştinţă a „Şepcilor roşii", el reuşind să înscrie contra lui „U" în urmă cu mai mulţi ani, pe vremea când evolua la FC Drobeta. În carieră, atacantul a mai trecut pe la FC Naţional sau Farul Constanţa, iar în sezonul trecut a marcat nouă goluri pentru Corona Braşov, în eşalonul secund. Antrenorul Ionel Ganea spune că jucătorul face parte din planurile sale pentru partida din această seară. Mai mult, tehnicianul „studenţilor" anunţă noi transferuri pentru săptămâna următoare. „Ene e un atacant care ne poate ajuta, îl cunosc foarte bine şi mă bucur că l-am adus. Aşa cum am mai spus, mai avem nevoie de jucători, iar săptămâna viitoare vor mai veni fotbalişti la echipă. Ne organizăm din mers. Eu sunt convins că vom avea o echipă foarte bună în viitorul imediar, dar trebuie doar să avem răbdare", a spus Ionel Ganea pentru ZIUA de CLUJ.

În această seară, Ganea încearcă „marea cu degetul" în „Ştefan cel Mare". Adversarii de la Dinamo se află şi ei într-o situaţie destul de precară. Bucureştenii au reuşit o singură victorie în acest sezon, iar în etapa trecută au remizat, surprinzător, pe terenul celor de la Corona Braşov, „lanterna roşie" a campionatului. Toate astea au dus la inevitabilele tensiuni în vestiar, iar partida contra lui „U" se anunţă deja capitală pentru soarta antrenorului Gigi Mulţescu. „Nu e treaba mea să comentez ceea ce se întâmplă la Dinamo. Am avut o săptămână în care am muncit mult, am uitat deja rezultatul cu Chiajna şi am pregătit meciul cu Dinamo. Vom avea în faţă o adversară de mare tradiţie, o echipă bună, însă eu vreau să obţin cel puţin un punct la Bucureşti", a spus Ionel Ganea. Antrenorul i-a luat în lot şi pe tinerii Andreas Calcan şi Octavian Ursu pentru acest joc, existând şanse ca măcar unul dintre cei doi să debuteze în această seară. Astfel, având în vedere ultimele mutări, „U" ar putea alinia următorul „11" în „Ştefan cel Mare", mult schimbat faţă de cel cu Chiajna: Dolha - Takacs, Neag, Szilagyi, Mendy - Popa, Bucşa - Târnăcop, Cristocea, Borza - Dedu (Ene).

Partida dintre Dinamo şi „U" Cluj va începe la ora 21:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro. jocul va fi arbitrat de Marius Bocăneală, ajutat la cele două tuşe de Bogdan Gheorghe şi Daniel Hulubei.

150.000 de euro este cota lui Marius Ene, conform site-ului transfermarkt.de.

 

Etichete
Comenteaza