Transferul lui Brata la „U" a picat! „Undă verde" pentru Călin Cristea

Transferul lui Brata la „U
Ciprian Brata nu va mai ajunge pe Cluj Arena din cauză că a jucat deja pentru două cluburi în acest sezon. În schimb, Călin Cristea, un alt jucător al Pandurilor, are uşa deschisă spre „U", club cu care ar putea semna în următoarele zile.

„Studenţii" n-au început încă pregătirile, însă oficialii Universităţii lucrează de zor la conturarea lotului cu care Mihai Teja va ataca salvarea de la retrogradare. Până acum, „U" a oficializat un singur transfer, cel al fundaşului stânga austriac Roland Gercaliu, care a semnat un contract până în vară, cu opţiune de prelungire. În baza relaţiilor excelente pe care le au cu Pandurii, clujenii au discutat şi pentru doi jucători ai gorjenilor, Ciprian Brata şi Călin Cristea, însă doar ultimul are şanse să vină pe Cluj Arena, fapt confirmat şi de Eugen Pârvulescu, directorul executiv al oltenilor.

Brata (23 de ani) a evoluat deja în acest sezon pentru două echipe, Pandurii şi Corona Braşov, iar regulamentele internaţionale, adoptate şi de FRF, îi interzic să îmbrace tricoul unei a treia formaţii în cadrul aceleiaşi stagiuni. „Am discutat cu cei de la „U" pentru Brata, era dorit acolo, dar nu avem cum să facem transferul. El a jucat deja pentru noi şi pentru Corona, acolo unde a fost împrumutat", a confirmat Pârvulescu pentru ZIUA de CLUJ. Brata a avut ocazia să semneze cu „U" şi în toamnă, înainte să ajungă la Corona. Atunci, Ioan Mărginean, fostul administrator special al „studenţilor", bătuse palma cu Pandurii pentru împrumutul mijlocaşului de bandă, dar Ionel Ganea nu a fost de acord. Ganea i-a transmis lui Brata să-şi facă bagajele şi să plece, deşi jucătorul se prezentase în cantonament, fiind nemulţumit că „pandurul" a fost adus peste capul lui. Mijlocaşul avea să semneze cu Corona.

Totuşi, oficialii lui „U" şi ai Pandurilor discută în continuare pentru Călin Cristea. Mijlocaşul în vârstă de 26 de ani intră în ultimele şase luni de contract cu Pandurii şi ar putea semna cu „U" Cluj. Cristea a jucat puţin în turul campionatului pentru gorjeni, bifând doar şase prezenţe în Liga I, astfel că ar prefera să se transfere la „U" unde, măcar în teorie, ar avea mai multe şanse să evolueze. „Noi avem o relaţie de excepţie cu tot ce înseamnă „U" şi Cluj-Napoca. Domnul Florian Walter este un om extraordinar, am discutat în mai multe rânduri cu dânsul, şi este posibil ca Cristea să ajungă la Cluj. Încă e prematur să vorbim despre momentul în care se vor semna actele, dar sunt şanse mari ca transferul să se facă. La cât de bine ne-au primit fanii Universităţii la Cluj, pentru meciurile din Europa League, e normal ca şi noi să ajutăm. Sunt convins că echipa se va salva de la retrogradare", a mai spus Eugen Pârvulescu, directorul executiv al echipei gorjene.

Dacă părţile vor ajunge la un acord în această săptămână, Cristea se va prezenta vineri la reunirea lotului „studenţilor". Elevii lui Mihai Teja se vor pregăti timp de o săptămână pe plan local, după care vor pleca într-un cantonament de trei săptămâni în Antalya, unde sunt programate şapte partide amicale. Tot în aceste zile e aşteptat un răspuns şi din partea lui Cătălin Munteanu, mijlocaşul în vârstă de 36 de ani urmând să-şi clarifice situaţia la Dinamo, club cu care mai are contract doar până în vară.

450.000  de euro e cota lui Călin Cristea, conform site-ului de analiză a pieţei fotbalistice, transfermarkt.de.

Etichete
Comenteaza