Trei dintr-o lovitură: „U" i-a adus pe Mendy, Lungu şi Neag şi mai pregăteşte două super-mutări

Trei dintr-o lovitură: „U
La o zi după egalul cu Ceahlăul, clubul clujean a anunţat oficial că a semnat cu Gaston Mendy, Andrei Lungu şi Ionuţ Neag. „Studenţii" au confirmat şi interesul pentru Marius Niculae, în timp ce Janos Szekely s-ar putea întoarce la Cluj.

Universitatea s-a întărit în apărare prin „repatrierile" lui Gaston Mendy şi Ionuţ Neag, în timp ce Andrei Lungu (şi nu Daniel Lungu, cum a apărut pe pagina oficială) a fost adus pentru a da consistenţă liniei mediene. Pe site-ul oficial al „studenţilor" a fost confirmat şi interesul pentru Marius Niculae, însă cele două părţi nu s-au pus încă la masa negocierilor din cauză că „Săgeată" nu şi-a încheiat conturile cu gruparea din China la care a evoluat ultima dată. De asemenea, şi Janos Szekely rămâne o ţintă pentru „U".

Ionel Ganea a cerut întăriri, iar conducerea a făcut primele mutări în acest sens. La o săptămână după ce a revenit la antrenamentele „studenţilor", Gaston Mendy şi-a pus semnătura pe un contract valabil pentru următorii doi ani, urmând să intre în calculele antrenorului după ce se va pune la punct cu pregătirea fizică. Deşi nu poate legitima jucători extracomunitari, „U" a avut avantajul că Gaston Mendy s-a căsătorit în această vară cu o clujeancă, astfel că a devenit, automat, eligibil pentru permisul de muncă în spaţiul Uniunii Europene. Mai mult, fotbalistul născut la Dakar, în Senegal, şi-a depus şi actele pentru obţinerea cetăţeniei urmând ca în scurt timp să beneficieze şi de paşaport românesc. Tot pe doi ani a semnat şi Ionuţ Neag, un alt „come-back" în rândurile „studenţilor". Fundaşul în vârstă de 18 ani a făcut parte din lotul de fotbalişti mutat la Petrolul Ploieşti, odată cu plecarea lui Florian Walter, în vara anului trecut. Deşi s-a impus rapid printre titulari în sezonul trecut, Neag a fost anunţat în urmă cu două săptămâni că e liber să-şi caute echipă. Fundaşul a semnat cu „U" fără să ezite, fiind dorit şi de antrenorul Ionel Ganea. „Mă bucur că am revenit la Cluj şi la „U", unde m-am simţit foarte bine. Sper ca suporterii să mă primească bine, dar asta depinde în primul rând de mine şi de evoluţiile pe care le voi avea", a spus Neag, venit la „U" în urmă cu trei ani, de la Ardealul Cluj, pe vremea când era junior.

O mutare surprinzătoare a fost, însă, cea a aducerii lui Andrei Lungu. Mijlocaşul care şi-a făcut junioratul la Ardealul Cluj are o cotă foarte bună, estimată la 400.000 de euro de către portalul transfermarkt.de. La 24 de ani, Lungu are peste 50 de meciuri în Liga I, toate pentru Sportul Studenţesc, acolo unde a fost coechipier cu alţi doi jucători de la „U", Ionuţ Târnăcop şi Vladimir Niculescu. În urmă cu doi ani, a bifat 31 de meciuri pentru formaţia din „Regie", reuşind să marcheze de cinci ori, unul dintre goluri fiind izbutit în faţa CFR-ului, într-o remiză-şoc a acelui moment, 1-1. La fel ca şi ceilalţi doi nou-veniţi, Lungu şi-a pus semnătura pe un contract valabil pentru următorii doi ani. „Mă bucură foarte mult că am reuşit să-i aducem pe Neagu, Mendy şi Lungu. În funcţie de momentul în care vor fi apţi din punct de vedere fizic vor face parte din lot. Vor mai veni jucători în perioada următoare", a spus Ionel Ganea, pentru ZIUA de CLUJ.

Interes pentru Szekely şi Marius Niculae

Conducerea Universităţii Cluj a anunţat sâmbătă, pe site-ul oficial, că „se fac eforturi pentru aducerea lui Janos Szekely şi Marius Niculae". Ultimul ar fi o mutare-şoc pentru echipa clujeană, având în vedere palmaresul şi cartea de vizită a celui poreclit „Săgeată". Niculae a evoluat ultima dată în China, la Shandong Luneng, formaţie cu care a ajuns la un acord pentru încetarea contractului, iar în următoarele zile se vor semna şi actele de reziliere. De asemenea, Szekely înclină şi el pentru o revenire la „U", în cazul în care în această săptămână nu-şi va găsi un contract în străinătate.

 

Comenteaza