Tribunalul Comercial a decis: contractul lui Ganea, reziliat legal

Tribunalul Comercial a decis: contractul lui Ganea, reziliat legal
Fostul antrenor a contestat în instanţă măsura clubului de a-i rezilia unilateral contractul de muncă. Tribunalul a dat câştig de cauză clubului în disputa juridică.

Imediat după ce a fost înştinţat prin intermediul unei adrese oficiale că angajamentul său a fost desfăcut unilateral prin decizia administratorului judiciar, Ionel Ganea a anunţat că va contesta măsura în instanţă. Ieri, Tribunalul Comercial Cluj s-a pronunţat asupra cazului, iar judecătorul sindic a respins contestaţia depusă de Ganea. Totuşi, antrenorul a mai deschis un proces pe rol, prin care cere daune de peste 200.000 de euro pentru demiterea sa, invocând încălcarea mai multor clauze din contract. Prima înfăţişare urmează să aibă loc în perioada imediat următoare.

Ionel Ganea a fost demis de la „U" la câteva zile după remiza, 1-1, cu Săgeata Năvodari. Administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, a decis atunci să-i rezilieze unilateral contractul, invocând culpa antrenorului pentru rezultatele sportive ale clubului. Ganea a contestat măsura, iar Tribunalul s-a pronunţat ieri, respingând argumentele antrenorului. „Decizia noastră de a rupe contractul cu Ionel Ganea, din culpa sa, a fost legală, iar judecătorul sindic a confirmat acest lucru", s-a limitat să declare Marieta Anastescu.

Totuşi, conflictul juridic dintre cele două părţi nu s-a oprit aici. Antrenorul a mai deschis încă un proces împotriva Universităţii Cluj. Ganea cere în total peste 200.000 de euro, pentru ruperea contractului său de muncă. Fostul „internaţional" avea stipulată în contract o clauză de 100.000 de euro, bani pe care trebuia să-i primească dacă era dat afară. Pe lângă asta, Ionel Ganea cere şi salariul până la finalul perioadei contractuale, adică aproape doi ani. „Am spus că-mi voi căuta dreptatea în justiţie şi asta şi fac. Contractul meu a fost reziliat abuziv, unilateral. Eu trebuie să primesc acei bani. Legea îmi va face dreptate. Acest Mărginean crede că poate el să păcălească pe toată lumea, dar cu mine nu-i va merge", a comentat Ganea, pentru ZIUA de CLUJ. În schimb, Anastasescu a replicat că clauzele invocate de Ganea sunt nule din moment ce Comitetul Creditorilor s-a pronunţat împotrivă, printr-o hotărâre avizată şi de Tribunalul Comercial. „Judecătorul sindic a validat acea decizie a Comitetului de Creditori, clauza aceea nu mai există. Noi am procedat în spiritul legii", a spus administratorul judiciar.

22 de puncte a obţinut „U" cu Ganea pe bancă în mini-returul din sezonul trecut, când „Şepcile roşii" s-au salvat fără emoţii de la retrogradare.

 

Comenteaza