"U" cere revizuirea deciziei Curţii de Apel în cazul Ganea

Clubul clujean solicită revizuirea deciziei instanţei, care a hotărât să anunleze denunţarea contractului
lui Ionel Ganea în luna octombrie a anului trecut.

Universitatea Cluj va face o sesizare în acest sens şi îşi argumentează cauza prin faptul că fostul antrenor nu a cerut anularea rezilierii contractului, ci doar anularea în parte a actului de denunţare. Potrivit articolului 509, din noul Cod de Procedură Civilă, punctul 1, revizuirea se poate solicta dacă instanţa "s-a pronunţat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronunţat asupra unui lucru cerut ori s-a dat mai mult decât s-a cerut".

„Fostul antrenor al echipei, Ioan Viorel Ganea, a invocat, în motivarea contestaţiei, o serie de aspecte ţinând strict de oportunitatea măsurii, fără a invoca vreun motiv de nelegalitate vizând aplicabilitatea dispoziţiilor art. 86, alin 1 din Legea nr. 85/2006. Mai mult, în timpul judecăţii contestaţiei în faţa judecătorului sindic, contestatorul nu a modificat sau completat obiectul contestaţiei. Ioan Viorel Ganea a arătat clar în ce sens înţelege să se modifice măsura administratorului judiciar. El a redat prevederea contractuală care doreşte să fie eliminată din expunerea considerentelor luate în considerare de către administratorul judiciar în emiterea deciziei, dar nu şi desfiinţarea ei, un aspect extrem de important. Vă precizăm clar că prin contestaţie, Ioan Viorel Ganea nu a cerut reintegrare.

Astfel, nici prin decizia Curţii de Apel nu s-a depus reintegrarea şi, de altfel, prin această hotărâre nu s-a dispus nici o altă măsură. Orice executare silită se face în raport cu dispozitivul hotărârii. În consecinţă, dacă în dispozitiv nu se menţionează obligaţia clubului la reintegrare, hotărârea nu se poate executa silit! Mai mult, prin decizia Curţii de Apel nu se dispune şi repunerea în situaţia anterioară pentru că nu a fost solicitată prin contestaţie.

Până în prezent nu ne-am judecat pe fondul îndeplinirii atribuţiilor contractuale, situaţie în care clubul prezintă argumente solide şi suficiente pentru a emite la rândul său pretenţii la daune materiale. E foarte important de precizat că în privinţa pretenţiilor sale băneşti nu există nici o hotărâre, iar disputa actuală priveşte doar situaţia denunţării convenţiei sale civile în temeiul legii 86/2006", se arată într-un comunicat remis de FC "U" Cluj pe adresa redacţiei ZIUA de CLUJ.

Curtea de Apel Cluj i-a dat câştig de cauză fostului antrenor Ionel Ganea, anulând pe 14 martie denunţarea contractului său, după ce, în primă fază, Universitatea a câştigat în instanţă litigiul. "U" aşteaptă în prezent motivarea, dar va solicita apoi revizuirea hotărârii.

Reamintim că Ionel Ganea cere o sumă considerabilă, aproape 240.000 de euro, pentru a renunţa la litigiu. Acesta îşi solicită toţi banii din momentul demiterii sale şi până în iunie 2015, când îi expiră contractul, 100.000 de euro. Pe lângă această sumă, Ganea a mai cerut 100.000 de euro, pe care îi consideră despăgubire pentru că i-a fost reziliat contractul unilateral şi încă 40.000 de euro pentru chiria până în 2015, care îi serveşte lui şi familiei sale.

Etichete
Comenteaza