”U” Cluj pornește la drum în Cupa României. Voința Cetate, primul obstacol

”U” Cluj pornește la drum în Cupa României. Voința Cetate, primul obstacol
”U” Cluj debutează în noul sezon competițional, miercuri, la Orheiu Bistriței, contra Voinței Cetate, în primul tur al Cupei României (faza națională).

După aproape o lună de antrenamente, perioadă în care "studenții" au jucat primele trei amicale ale verii, 7-0 cu Sticla Arieșul Turda (Liga a IV-a), 2-0 cu Sănătatea Cluj (Liga a III-a) și 0-0 cu Luceafărul Oradea (Liga a II-a), antrenorul Universității Cluj, Marius Popescu, a tras o serie de concuzii.

Călin Albuț, Iulian Dinu, Mihai Onicaș, Răzvan Greu, Octavian Ursu, Florin Cordoș, respectiv Adrian Micaș, sunt câteva dintre numele noi în care "Papi" își pune mari speranțe în sezonul viitor al Ligii a III-a. Prima etapă de campionat este programată pe 26 august.

"Am îmbunătățit lotul, am adus jucători noi, care mi-aș dori să se integreze cât mai repede la "U" Cluj, un club la care așteptările staff-ului și ale conducerii sunt ridicate. Unii dintre ei nu sunt obișnuiți cu intensitatea pregătirii, cu cerințele noastre, lucruri normale pentru orice nou-venit, însă toate aceste aspecte se reglează în timp. E loc de îmbunătățiri, iar obiectivul e clar, promovarea în Liga a II-a. Miercuri vom juca primul meci oficial al verii, împotriva unei echipe care va încerca să ne pună probleme. Sper să ne calificăm mai departe și să începem sezonul cu dreptul", a declarat "Papi" pe site-ul clubului.

În perioada următoare se va lua o decizie și asupra atacantului Vali Lemnaru, care se pregătește cu "studenții" de la reunirea lotului. În sezonul 2013-14, când i-a ajutat pe "ab-negri" să rămână în Liga 1, a ieșit al doilea golgheter al campionatului, cu 13 reușite.

"Lemnaru se antrenează bine și urmează să ne edificăm în privința sa. E un jucător consacrat, un obișnuit al Ligii I, cu realizări importante în carieră. Își dă toată silința să răspundă cerințelor noastre, e ambițios, trage tare", a adăugat Marius Popescu.

Partida din turul I al Cupei României, faza națională, dintre Voința Cetate și FC Universitatea Cluj, este programată miercuri, la ora 17:30, pe terenul din Orheiu Bistriței.

"Șepcile roșii" au ajuns aici după ce au câștigat Cupa României pe județ. Echipa lui Marius Popescu a învins-o în ultimul act pe Gloria Cătina, scor 7-0. Voința Cetate a trecut la rândul ei de AS Voința Livezile, scor 3-3 (8-7 după loviturile de departajare).

Comenteaza