”U” Cluj, respectată de adversare: "E principala favorită la promovare"

”U” Cluj, respectată de adversare:
Universitatea Cluj are prima șansă la promovare în acest sezon, susțin oficialii clubului Unirea Alba Iulia. Gruparea din Cetate a dezvăluit și ce echipe le-ar putea pune probleme ”studenților” în Liga a III-a.

Unirea Alba Iulia este una dintre adversarele "Șepcilor roșii" din campionat. Înainte de startul sezonului, "U" Cluj și Unirea Alba Iulia au avut un meci amical pe stadionul Cetate, încheiat cu victoria echipei lui Marius Popescu. Unicul gol a fost înscris pe final, prin Rareș Takacs.

După primele două etape din Liga a III-a, "U" Cluj ocupă locul 4, cu 4 puncte. "Studenții" au debutat cu o remiză în fața lui CFR 2 (1-1), dar s-au impus apoi categoric pe terenul Unirii Dej (4-0).

"U" Cluj e favorita principală la promovare în seria a V-a, și ca lot, și ca suporteri, și ca tot ce înseamnă fotbal. Cred că va și reuși. Alte echipe care vor termina în prima jumătate sunt Metalurgistul Cugir, Performanța Ighiu și Comuna Recea, chiar și Industria Galda", a declarat președintele Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu, pentru ZIUA de CLUJ.

Unirea Alba Iulia a strâns în schimb un singur punct și e pe 10. În prima etapă a scos un egal cu Gaz Metan Mediaș 2 (1-1), iar în ultimul joc a pierdut la scor de neprezentare în fața Comunei Recea (0-3).

"Am rămas cu o impresie negativă după primele două etape. Am avut o evoluție submediocră, sunt total dezamăgit de staff-ul tehnic și de jucători. Aveam așteptări mai mari. E abia începutul, dar ne vom reorganiza, pentru a da un alt imbold echipei. Obiectivul nostru e să fim în primele 6 echipe ale campionatului. Promovarea ne-am propus-o abia pentru anul viitor. Sezonul acesta încercăm să facem o formație competitivă", a spus oficialul formației din Cetate.

Cei mai experimentați jucători din lotul albaiulienilor sunt mijlocașul Ciprian Sălagea (27 ani) și Alexandru Giurgiu (24 ani), fotbaliști formați de gruparea din Cetate. Cei doi au evoluat și în Liga 1. "Pe lângă ei, îi mai avem pe Ioan Grozav, fratele lui Gicu Grozav, și pe Alexandru Man. Ei au jucat prin Liga a II-a".

La începutul sezonului, atacantul Gicu Grozav (26 ani) a decis să se implice financiar la clubul de unde s-a lansat în fotbal. "Gicu e un exemplu pentru cei mai tineri și ar trebui să fie o motivație în plus faptul că el e alături de noi", a afirmat Dăscălescu.

”U” Cluj și Unirea Alba Iulia se vor întâlni în meci direct în etapa a 10-a din Liga a III-a, programată în 28 octombrie, pe Cluj Arena.

"Va fi un spectacol fotbalistic frumos. Suntem două echipe de tradiție din Ardeal și mă aștept la o atmosferă incendiară pe Cluj Arena".

Comenteaza