"U" Cluj și-a ales cei mai buni 10 sportivi ai anului

Topul a fost realizat în urma voturilor acordate de către cele 20 secții afiliate clubului sportiv Universitatea Cluj.

"În anul 2016, clubul sportiv Universitatea Cluj a obținut 308 medalii în competițiile oficiale, din care 114 de aur, 94 de argint și încă 100 de bronz. Aceste rezultate reprezintă un record al numărului de medalii câștigate în istoria clubului. Rezultatul cu care ne mândrim cel mai mult pe acest an este, însă, participarea cu 9 sportivi la Jocurile Olimpice de la Rio.

Acest obiectiv a fost realizat de Alex Bologa, Monica Ungureanu, Corina Căprioriu, Florina Chintoan, Ionica Munteanu, Robert Glință, Ana Dascăl, Alin Coste și Sanda Belgian. Alți sportivi care s-au remarcat în 2016 sunt Ștefania Dobre, Cristina Laslo, Laura Popa, Sebastian Văsuț, Vasile Paraschiv și Darius Șuiugan (medaliați la Campionatele Mondiale și Europene).

Aș vrea să mai menționez faptul că din cele 308 medalii cucerite în acest an, 12 (3 de argint și 9 de bronz) au fost obținute la Olimpiada de Vară și la Campionatele Mondiale, respectiv Europene. Ne mândrim foarte mult cu performanțele atinse de sportivii noștri și sper că fanii și iubitorii de sport din Cluj se mândresc la rândul lor", a declarat președintele CSU Cluj, Ovidiu Vasu.

Înaintea realizării acestui top, fiecare dintre cele 20 secții afiliate clubului universitar a propus câte 2 sportivi. La final, secțiile respective și-au ales un top 10 al celor mai buni sportivi legitimați la "U" din 2016. Echipele nu și-au putut vota și sportivii propuși pentru întocmirea acestui clasament.

TOP 10

1. Robert Glință (natație).....................173 p.
2. Alex Bologa (judo)..........................165 p.
3. Florina Chintoan (handbal)...............137 p.
4. Monica Ungureanu (judo).................104 p.
5. Sanda Belgyan (atletism).................93 p.
6. Darius Șuiugan (haltere)...................80 p.
7. Sebastian Văsuț (culturism)...............78 p.
8. Ana Dascăl (natație).........................76 p.
9. Ionica Munteanu (handbal)...............64 p.
10. Bogdan Dascălu (scrimă).................28 p.

Comenteaza