"U", cu un pas în groapă. Negocierile cu "investitorii italieni", în impas

Negocierile pentru vânzarea clubului către investitorii italieni nu au fost finalizate, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ administratorul judiciar, Marieta Anastasescu. Joi, la Tribunalul Botoşani, magistraţii ar putea pronunţa falimentul Universităţii Cluj.

Au trecut aproape două săptămâni de când italienii de la Nilor Group ar fi trebuit să cumpere Universitatea Cluj, să facă o infuzie de capital şi să plătească datoriile care sunt pe cale să îngroape cea mai iubită echipă de fotbal din Ardeal. 

La Tribunalul Botoşani, unde se judecă mai multe cereri de faliment ale lui "U", administratorul judiciar Marieta Anastasescu şi avocaţii clubului au reuşit, la termenul din 12 mai, să obţină o nouă amânare, invocând negocierile avansate cu un grup de oameni de afaceri italieni aflaţi în spatele unei companii înregistrate în Anglia, Nilor Group.

Următorul termen, foarte probabil ultimul, este programat în 26 mai, tot la Tribunalul Botoşani. Dacă avocaţii clubului nu vor demonstra joi că datoriile către cei care cer falimentul (antrenorul Ionel Ganea, dar şi mai mulţi foşti jucători şi angajaţi - n.red.) au fost achitate sau, cel puţin, că există bani pentru plata acestor creanţe şi că s-au încheiat înţelegeri cu creditorii, magistraţii ar putea pronunţa falimentul, ceea ce echivalează cu dezintegrarea Universităţii Cluj.

"Investitorii" anunţaţi de Marieta Anastasescu nu au făcut până la această oră nici un pas pentru a rezolva situaţia. Cazul fostului antrenor Ionel Ganea este reprezentativ din acest punct de vedere. Ganea are de recuperat 88.000 de euro de la "U" (sumele mai mici solicită şi fotbaliştii Neag, Dolha sau Borza, dar şi alţi jucători sau foşti angajaţi - n.red.).

"Nu există motive pentru o nouă amânare"

ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu avocatul lui Ionel Ganea, Cozmina Heffler-Anca, cea care îl reprezintă pe tehnician în faţa instanţei din Botoşani:

reporter: V-a căutat cineva din partea clubului Universitatea sau a investitorilor italieni, pentru a discuta despre plata datoriilor către Ionel Ganea?
avocat: Nu ne-a contactat nimeni din acest punct de vedere.

reporter: Ştiţi ceva despre investitorii care urmau să preia clubul şi să achite datoriile?
avocat: Nu avem mai multe informaţii despre acest lucru decât aveam după termenul din 12 mai.

reporter: Veţi mai accepta o nouă amânare, joi?
avocat: Nu cred că, la acest moment, mai există motive pentru o nouă amânare. Ne aşteptăm la o soluţie echitabilă din partea instanţei.

Anastasescu: "Negocierile nu au fost finalizate"

Administratorul judiciar al clubului, Marieta Anastasescu, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ că negocierile cu investitorii italieni nu s-au concretizat: "Pot doar să vă spun că negocierile nu au fost, încă, finalizate. Ele nu s-au oprit, discuţiile continuă, deocamdată nu pot să vă spun mai multe", a declarat Anastasescu.

Planul B pentru "U"

Primăria Cluj-Napoca a pregătit un plan de urgenţă, pentru situaţia în care Universitatea Cluj va intra în faliment şi va fi exclusă din campionat. Este vorba, de fapt, de o revenire la tradiţie şi la spiritul "Şepcilor roşii": un club sportiv, de drept privat, ai cărui fondatori ar urma să fie municipalitatea şi marile universităţi din oraş. În cazul falimentului societăţii patronate de Florian Walter, aceasta va pierde dreptul de a utiliza sigla şi brandul "U" Cluj, care se vor întoarce, cu tot cu palmares, la primărie, şi vor putea fi cesionate noului club, care ar urma să joace în liga a III-a sau a IV-a.

Comenteaza