”U” e în optimile Cupei. A învins cu 2-1 Știința Miroslava. Lemac a făcut diferența pe final

”U” e în optimile Cupei. A învins cu 2-1 Știința Miroslava. Lemac a făcut diferența pe final
Universitatea Cluj s-a calificat în optimile Cupei României. ”Șepcile roșii” au trecut cu 2-1 de Știința Miroslava, marți, pe Cluj Arena.

Octavian Ursu a fost primul care a amenințat poarta ieșenilor. Mijlocașul ”studenților” a plecat pe contraatac, din pasa lui Vali Lemnaru, dar mingea șutată de el s-a oprit în brațele goalkeeperului advers (17). Dorin Goga a șutat apoi de la aproximativ 30 metri, dar Turiță a reținut cu emoții balonul (21). Tot Goga a executat apoi o lovitură liberă de la circa 20 metri, însă mingea a trecut peste buturile Miroslavei (44).

După revenirea de la cabine, oaspeții au rămas în inferioritate numerică. Robert Ambrosie a primit două galbene în decurs de doar 10 minute. Până la urmă, a venit și golul. În poarta moldovenilor. Gabriel Giurgiu a transformat impecabil o lovitură de pedeapsă, acordată în urma unui henț, și calea spre optimile Cupei era deschisă (61). Dar oaspeții au lovit și ei.

Miroslava a primit lovitură de pedeapsă, după o fază similară cu cea de la penalty-ul clujenilor, iar Alexandru Marin a făcut 1-1 de la punctul cu var (72). Brian Lemac, jucător despre care Adrian Falub spunea că are așteptări mai mari, i-a scutit pe ”studenți” de prelungiri.

A înscris golul decisiv pe final (89). S-a încheiat 2-1 și Universitatea a mai făcut un pas spre fazele superioare ale Cupei României. Vremea nu a fost tocmai frumoasă, afară plouând, dar în tribune s-au aflat aproximativ 3.000 de suporteri ai ”Șepcilor roșii”.

"U" Cluj - Știința Miroslava 2-1 (0-0)

Au marcat: Giurgiu (61 - penalty), Lemac (90)/ Marin (72 - penalty)

Cartonaș roșu: Ambrosie (58)

"U": Albuț - Chiș, Onicaș, Abrudan, Manu - Giurgiu (C), Micaș (Trancă 63) - Hordouan, (Hațiegan 88) Goga, Ursu - Lemnaru (Lemac 46). Antrenor: Adrian Falub

Știința: Turiță - Ambrosie, Chindriș, Bucur, Agrigoroaei - Cărăuș, Săvoaia - Corban, Căinari, Buhăceanu - Marin (C). Antrenor: Adrian Kereszy

Arbitru: Adrian Comănescu

Asistenți: Gabriel Bârjac, Ferencz Tunyogi

Stadion: Cluj Arena

Spectatori: 3.000

Comenteaza