„U” începe anul în forţă: După Gercaliu, şi Cătălin Munteanu ar putea ajunge la Cluj

„U” începe anul în forţă: După Gercaliu, şi Cătălin Munteanu ar putea ajunge la Cluj
„Şepcile roşii” au făcut prima mutare importantă a anului pe piaţa transferurilor, semnând cu austriacul de 27 de ani, Ronald Gercaliu. Până la finalul săptămânii, „studenţii” încearcă să perfecteze şi aducerea lui Cătălin Munteanu.

Universitatea Cluj a terminat 2013 cu o victorie extrem de importantă, obţinută în minutele de prelungire, contra Oţelului, şi care menţine echipa alb-negrilor cu şanse mari în lupta pentru evitarea retrogradării. În primele zile din 2014, oficialii lui „U" au anunţat şi primul transfer, cel al austriacului născut în Albania, Ronald Gercaliu, un fotbalist cu un CV important, cu prezenţe pentru Sturm Graz, Austria Viena, Red Bull Salzburg sau Erzgebirge Aue. Mutările ar putea continua chiar în această săptămână, când se va decide soarta lui Cătălin Munteanu.

Mijlocaşul în vârstă de 36 de ani se află în ultimele şase luni de contract cu Dinamo Bucureşti, iar în aceste zile urmează să se întâlnească cu Ionuţ Negoiţă, finanţatorul „câinilor roşii" pentru a discuta o eventuală prelungire. Conform unor apropiaţi ai clubului bucureştean, şansele ca cel poreclit „Cap de Zmeu" să continue în „Ştefan cel Mare" sunt destul de mici, având în vedere că noua conducere a clubului va marşa pe o politică de întinerire a lotului. În cazul în care nu se va înţelege cu şefii lui Dinamo, Munteanu nu ar spune „nu" unei oferte de la Cluj, acolo unde e dorit de mai multă vreme de către Florian Walter. De altfel, jucătorul care a evoluat în carieră pentru Espanyol Barcelona sau Albacete a recunoscut oferta „Şepcilor roşii". „Universitatea ar fi o variantă foarte bună pentru mine, dacă nu aş mai continua la Dinamo", a spus fotbalistul într-un interviu acordat prosport.ro. Un impediment în calea mutării îl reprezintă, însă, dorinţa familiei sale de a nu părăsi capitala, mai ales că soţia sa i-a dăruit încă un băieţel la mijlocul anului trecut.. „Cătălin Munteanu ar fi o variantă foarte bună, fotbalistic el şi-ar dori să vină la Cluj, dar rămâne să discute şi cu familia. În primele zile ale anului vom şti mai multe", a explicat o persoană din anturajul clubului clujean.

Până să rezolve aducerea lui Cătălin Munteanu, unul dintre cei mai buni pasatori din ultimele sezoane ale Ligii I, „Şepcile roşii" au reuşit să semneze un contract cu fotbalistul austriac, de origine albaneză, Ronald Gercaliu. Acesta vine de la Erzgebirge Aue (locul 16 în 2.Bundesliga), acolo unde a fost coechipier cu Vlad Munteanu, actualul preşedinte şi administrator special al Universităţii. Gercaliu prezintă un CV stufos, cu meciuri pentru Austria Viena, Red Bull Salzburg sau Sturm Graz, în Austria, dar şi pentru FC Ingolstadt, echipă din liga secundă din Germania. În palmares, fotbalistul în vârstă de 27 de ani are două titluri în Austria, cu Red Bull Salzburg, dar şi 14 prezenţe pentru echipa naţională, cu care a jucat şi la EURO 2008. "Îl cunosc pe Vlad Munteanu, sunt onorat că am jucat cu el în Germania şi ştiu despre ambiţia lui în ceea ce priveşte fotbalul. Obiectivul meu e să rămân cu "U" în Liga I", a spus Gercaliu pentru site-ul oficial al Universităţii. Austriacul se va prezenta vineri la reunirea echipei.

Vine şi Brata?

Împrumutat în prima parte a campionatului la Corona Braşov, Ciprian Brata ar putea juca în retur la „U" Cluj. Jucătorul care aparţine de Pandurii Târgu-Jiu a fost foarte aproape de a îmbrăca tricoul „alb-negru" şi în vară, însă a fost refuzat vehement de fostul antrenor, Ionel Ganea, deşi fotbalistul se prezentase în cantonamentul echipei din Poiana Braşov. Brata are 23 de ani, iar pentru Corona a jucat în nouă partide, marcând şi un gol.

 

Etichete
Comenteaza