”U” întâlnește în weekend Unirea Tășnad, pe un stadion de 700 de locuri: ”Lotul clujenilor e peste nivelul Ligii a III-a”

”U” întâlnește în weekend Unirea Tășnad, pe un stadion de 700 de locuri: ”Lotul clujenilor e peste nivelul Ligii a III-a”
După o rundă în care a stat, FC Universitatea Cluj își reia asaltul către Liga a doua. Echipa lui Marius Popescu va evolua pe terenul Unirii Tășnad, sâmbătă, de la ora 17:00, în etapa a patra din Liga a III-a. ”Suntem conștienți că lotul clujenilor este extrem de valoros, mult peste nivelul acestui eșanlon”, a spus președintele sătmărenilor, Zsido Lorant.

După trei etape, dar cu un meci mai puțin disputant (în ultima etapă a stat - n. red.), "U" Cluj ocupă locul 6 în Seria a V-a, cu 4 puncte. "Șepcile roșii" au debutat în campionat cu o remiză în fața lui CFR 2, scor 1-1, dar au câștigat apoi cu 4-0 în deplasarea de la Unirea Dej.

Elevii lui Marius Popescu au disputant și două meciuri în Cupa României. "Studenții" au trecut cu 7-0 de Voința Cetate în primul tur, în faza a doua s-au calificat automat după retragerea Viitorului Ulmeni, iar în această săptămână au trecut cu 5-1 de Comuna Recea.

Unirea Tășnad este pe 10, cu doar 3 puncte. Gruparea din județul Satu Mare a învins-o cu 2-0 pe Unirea Dej în startul sezonului, iar etapa trecută a cedat cu 0-2 în fața Performanței Ighiu. În runda a doua, viitoarea adversară a Universității a stat.

Sătmărenii au promovat în Liga a III-a la finalul stagiunii trecute, după ce au eliminat-o la baraj pe Dumbrava Gîlgău (județul Sălaj). Unirea Tășnad a câștigat ambele manșe, 1-0, respectiv 2-1.

"Lotul lui "U" Cluj e mult peste nivelul Ligii a III-a"

Președintele Unirii Tășnad, Zsido Lorant, se așteaptă la o partidă foarte disputată cu trupa lui "Papi".

"Va fi un meci extrem de dificil. Suntem conștienți că Universitatea are un lot extrem de valoros, mult peste nivelul Ligii a III-a. Cunoaștem raporturile de forță, suntem o echipă nou promovată. Dar sperăm să fie o atmosferă frumoasă, să practicăm un joc bun și să nu le facem o misiune ușoară clujenilor", a declarat oficialul sătmărenilor pentru ZIUA de CLUJ.

Stadion de 700 de locuri

Stadionul gazdelor va fi neîncăpător pentru numărul mare de fani care însoțesc de obicei Universitatea în deplasări. Arena din Tășnad are doar 700 de locuri, din care aproximativ 80 rezervat oaspeților.

"Avem un stadion micuț. Nu știu dacă încap mai mult de 70-80 de persoane în sectorul oaspeților. Am înțeles că vor veni mulți clujeni. Azi a fost o ședință a jandarmeriei și s-a stabilit că pot intra în jur de 150 de suporteri ai lor. Capacitatea totală a stadionului este de 700 de locuri, cu o medie de 600 de fani pe meci. Tribuna noastră este mereu plină".

"Obiectivul nostru este rămânerea în Liga a III-a"

Unirea Tășnad are ca obiectiv menținerea în eșalonul al treilea pentru acest sezon. Cel mai experimentat jucător din lotul sătmărenilor este Marius Bălău (37 ani), fundaș care a evoluat în Liga 1 cu Gaz Metan Mediaș.

"Marius Bălău e cel mai în vârstă jucător al nostru. A evoluat în Liga 1 cu Gaz Metan Mediaș și Drobeta Turnu Severin, a trecut și prin Liga a doua la Olimpia Satu Mare. Tot de acolo îi avem pe atacantul Bogdan Faur și pe fundașul stânga Adrian Ciul.

I-am adus, de asemenea, pe Claudiu Băican și Raul Stanciu. Ambii vin de la Zalău, cu care au jucat în B. În rest, avem vreo 8 copii sub 18 ani. 3 au chiar 16 ani. Din lotul cu care am promovat au mai rămas vreo 6 băieți. Obiectivul nostru e să rămânem în Liga a III-a".

Vizitați de "Papi" înaintea meciului

Antrenorul lui "U" Cluj, Marius Popescu, i-a urmărit la lucru pe viitorii adversari săptămâna trecută.

"El și încă o persoană din staff-ul tehnic au fost în observarea meciului. Și-au luat toate informațiile de care au nevoie. Le-am permis să și filmeze partida. Din lotul lui "U" Cluj îi cunoaștem pe Florescu, Abrudan, Goga, Lemac și copilul plecat de la LPS Satu Mare, Micaș. Patru colegi ai lui Micaș de la LPS joacă la noi", a adăugat Zsido Lorant.

Impresionați de Performanța Ighiu

Adversara din runda trecută, Performanța Ighiu, l-a impresionat pe oficialul Unirii Tășnad. Performanța Ighiu ocupă locul 3 în Seria a V-a și este una dintre contracandidatele Universității la promovare.

"Jucătorii lor m-au impresionat. Au o capacitate tehnică ieșită din comun. Încă nu cunosc foarte bine toți adversarii. O să aflăm mai multe când vom juca cu fiecare dintre ei".

Unirea Tășnad - FC Universitatea Cluj se joacă sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul din Tășnad. Întâlnirea va conta pentru etapa a patra din Liga a III-a.

Comenteaza