”U” pleacă la Cugir ca să-și consolideze primul loc. Promisiunea gazdelor: ”Nu le va fi ușor”

”U” pleacă la Cugir ca să-și consolideze primul loc. Promisiunea gazdelor: ”Nu le va fi ușor”
Universitatea Cluj se pregătește de ”duelul sezonului”. Echipa lui Adrian Falub va evolua pe terenul Metalurgistului Cugir, vineri, de la ora 14:00, în etapa a 13-a din Liga a III-a. Formația din județul Alba promite, însă, că nu le va face viața ușoară ”studenților”. Ba mai mult, Cugirul visează chiar la promovarea în eșalonul secund.

Fără Ursu, dar cu Giurgiu

Înaintea acestui duel, Universitatea Cluj este liderul Seriei a V-a din Liga a III-a, cu 26 puncte. În ultimul joc, "Șepcile roșii" au câștigat cu 3-2 acasă împotriva Comunei Recea. Victoria cu maramureșenii a fost, însă, și cea mai dramatică din acest sezon. Oaspeții au condus în două rânduri, mai întâi cu 1-0, apoi cu 2-1, dar elevii lui Falub au dat lovitura printr-un gol marcat pe final de fundașul Octavian Abrudan.

Succesul cu Recea a avut și un preț. Octavian Ursu a fost eliminat în prelungiri, după ce a primit al doilea cartonaș galben. Mijlocașul de 22 ani devine, astfel, indisponibil pentru deplasarea de la Cugir. Revine, însă, căpitanul Gabriel Giurgiu. Jucătorul de 35 ani a lipsit din ultimele două partide, după ce s-a accidentat în finalul partidei cu Unirea Alba Iulia (scor 1-0, din etapa a 10-a).

În spatele Universității se află Industria Galda (locul 2, 24 puncte), Performanța Ighiu (locul 3, 24 puncte) și adversarul de vineri, Metalurgistul Cugir (locul 4, 23 puncte). O victorie cu formația din județul Alba devine, astfel, primordială pentru păstrarea primului loc.

Cugirul visează și ea la promovare

Gazdele promit, însă, că nu le vor face viața ușoară "Șepcilor roșii". Etapa trecută, Metalurgistul s-a împiedicat pe terenul Unirii Tășnad, scor 2-2. Aceeași echipă a produs și prima înfrângere a lui "U" Cluj după un an, scor 0-2, rezultat care a dus la demiterea lui Marius Popescu de pe banca "studenților".

"Regret că nu am câștigat Am făcut un joc bun. Din păcate, am avut ghinionul unui arbitraj destul de ostil în repriza a doua. Au fost greșeli capitale împotriva noastră. Am jucat pe un teren mic, denivelat, unde e foarte greu să iei puncte dacă nu te adaptezi. Dar am reușit să smulgem un punct până la urmă. E o mare supriză ce i s-a întâmplat Universității acolo", a declarat antrenorul Metalurgistului, Călin Moldovan, în direct la Realitatea FM Cluj.

Deși "U" Cluj e considerată principala favorită la promovare, gruparea din Cugir visează și ea la eșalonul secund.

"Obiectivul nostru e să luăm 3 puncte cu "U" Cluj. Ce pot să vă asigur e că nu vor avea un meci ușor cu noi. E un joc în care se poate întâmpla orice, dar, indiferent ce va fi, lupta pentru primul loc rămâne deschisă. Nu doar din puncul nostru de vedere, ci și al celorlalte. Mă gândesc la Performanța Ighiu, la Industria Galda. Nu ne vom da sub nicio formă la o parte în lupta pentru promovare. Oricine își dorește să facă un pas înainte", a adăugat tehnicianul echipei din Cugir.

Un jucător de Liga 1 evoluează la Cugir

Media de vârstă a formației din Cugir e de aproximativ 26 ani. "Avem un lot în care îmbinăm experiența cu tinerețea. Sunt jucători cu mare experiență competițională, cum e Lucian Itu, care e căpitanul și antrenorul secund al echipei. Mai e Bold, care a jucat și în Liga 1 (la Inter Curtea de Argeș - n. red.).

Mădălin Popa și Sorian au prins multe meciuri la liga a doua. Avem jucători tineri, având în vedere că e regulamentul cu cei trei fotbaliști U19. Avem jucători care sunt localnici. Itu e din Cugir, la fel și Andrei Tăban sau Alin Șuteu. Ultimul are o accidentare mai complicată la un genunchi de la începutul turului".

Călin Moldovan a dezvăluit ce echipă l-a impresionat până acum în acest sezon. "CFR 2 mi s-a părut cea mai completă echipă la nivelul ligii a treia pe care am întâlnit-o. Au jucători plin de elan, de talent. Se vede că sunt pregătiți foarte bine.

Probabil că beneficiază de pregătire la nivelul echipei de seniori. Echipele din serie sunt echilibrate, nu rup gura târgului. Dar la meciurile cu noi sunt greu de bătut, încearcă să ne surprindă pe contraatac. Toată lumea încearcă să încurce echipe precum Universitatea, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. La fel ca ei, și noi suntem considerați echipă bună".

Medie de 500 de spectatori pe meci

Media de spectatori la meciurile de acasă ale Metalurgistului este de aproximativ 500 de persoane. Moldovan se așteaptă, însă, la o asistență și mai ridicată la duelul cu "Șepcile roșii". "Avem o medie de 400- 500 de spectatori pe meci. E clar că vor veni mai mulți vineri. Lumea de aici este iubitoare și consumatoare de fotbal. Sunt alături de echipă mereu, mai ales la când vin echipe cu nume.

"U" este un nume în fotbalul românesc. Va veni și galeria lor. Sunt sigur că va fi o atmosferă". Metalurgistul Cugir - Universitatea Cluj se joacă vineri, de la ora 14:00, în etapa a 13-a din Liga a III-a.

Comenteaza